Bladerdeegpakketjes Lasagne style

Recept: Bladerdeegpakketjes “Lasagne Style”

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Beoordelingen

Ook mogelijk om met vegetarisch gehakt te bereiden.

  • ca. 20 min.
  • 200 °C
  • 180 °C
  • ca. 50 min.

Ingrediënten voor 6 bladerdeegpakketjes:

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 300 g passata
  • 20 g boter
  • 20 g tarwebloem
  • 200 ml melk
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 ei, geklutst
  • 1 tl oregano
  • zout & peper
  • nootmuskaat, gemalen
  • olijfolie om te bakken

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Bak voor de bolognese het vlees, de knoflook en de ui in 3 el olijfolie, voeg de passata toe en laat het 20 minuten licht sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Stap 3

    Smelt voor de bechamel de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg melk toe, roer snel. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  4. Stap 4

    Rol deeg uit, snijd elk een strook (4 cm) van het deeg af en snijd er 12 hartjes uit voor decoratie. Snijd het resterende deeg in elk 6 gelijke rechthoeken.

  5. Stap 5

    Verdeel de bolognese, bechamelsaus en de helft van de Parmezaanse kaas over de 6 rechthoeken, laat rondom een rand van ca. 1 cm vrij. Bestrijk de randen met ei.

  6. Stap 6

    Leg nu de 6 rechthoeken van het tweede deeg over de vulling en druk de randen goed aan met een vork. Bestrijk met het resterende ei, garneer met deeghartjes en bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas en oregano.

  7. Stap 7

    Leg de pakketjes op een met bakplaat met bakpapier en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Tip

Voor een vegetarisch alternatief kun je in plaats van gehakt ook vegetarisch gehakt gebruiken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.