
Paashaasjes van bladerdeeg met pasta

Deze knapperige paashaasjes van bladerdeeg met pasta zijn een must voor een vrolijk Pasen. Je bakt ze met slechts 5 ingrediënten. Lekker en gezellig bij de Paasbrunch of gewoon voor bij de koffie. Eigenlijk is ieder moment is een goed moment voor deze lekkere paashaasjes van bladerdeeg.
- ca. 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
- 170 g chocopasta
- 1/2 tl kaneel
- 2 el melk, om te bestrijken

Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Pasta en kaneel mengen.
-
Stap 3
Bladerdeeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en de vulling over het bladerdeeg smeren.
-
Stap 4
Deeg vanuit het midden over de vulling samenklappen (als een boek). Snij het deeg met een pizzasnijder of mes in 8 gelijke stroken. Iedere deegstrook twisten/ draaien en tot een u vormen. De 2 losse deegeinden in elkaar draaien zodat er een haasvorm ontstaat.
-
Stap 5
De haasjes op een met bakpapier belegde bakplaat leggen en bestrijken met de melk.
-
Stap 6
De haasjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin bakken.
Decoreer de afgekoelde haasjes met een chocoladeballetje. Je kunt de chocopasta ook vervangen door bijvoorbeeld jam, notenpasta of iets hartigs als pesto.