
Paashaasjes van bladerdeeg met chocoladepasta

Deze knapperige paashaasjes van bladerdeeg met pasta zijn een must voor een vrolijk Pasen. Je bakt ze met slechts 5 ingrediënten. Lekker en gezellig bij de Paasbrunch of gewoon voor bij de koffie. Eigenlijk is ieder moment is een goed moment voor deze lekkere paashaasjes van bladerdeeg.
- ca. 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor bladerdeeg paashaasjes
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 300 g
- 170 g chocopasta
- 1/2 tl kaneel
- 2 el melk, om te bestrijken

Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Pasta en kaneel mengen.
-
Stap 3
Bladerdeeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en de vulling over het bladerdeeg smeren.
-
Stap 4
Deeg vanuit het midden over de vulling samenklappen (als een boek). Snij het deeg met een pizzasnijder of mes in 8 gelijke stroken. Iedere deegstrook twisten/ draaien en tot een u vormen. De 2 losse deegeinden in elkaar draaien zodat er een haasvorm ontstaat.
-
Stap 5
Leg de bladerdeeg paashaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met melk, en bak ze goudbruin in ongeveer 15 minuten.
Versier de afgekoelde bladerdeeg paashaasjes met een chocoladeballetje voor de finishing touch. Varieer met de vulling door chocopasta te vervangen met jam of notenpasta voor een zoete variant, of pesto voor een hartige twist.