paashaasjes van bladerdeeg met pasta

Paashaasjes van bladerdeeg met chocoladepasta

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.4 / 5
7 Bewertungen
vegetarisch recept

Deze knapperige paashaasjes van bladerdeeg met pasta zijn een must voor een vrolijk Pasen. Je bakt ze met slechts 5 ingrediënten. Lekker en gezellig bij de Paasbrunch of gewoon voor bij de koffie. Eigenlijk is ieder moment is een goed moment voor deze lekkere paashaasjes van bladerdeeg.

  • ca. 15 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor bladerdeeg paashaasjes

  • 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
  • 170 g chocopasta
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 el melk, om te bestrijken

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Pasta en kaneel mengen.

  3. Stap 3

    Bladerdeeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en de vulling over het bladerdeeg smeren.

  4. Stap 4

    Deeg vanuit het midden over de vulling samenklappen (als een boek). Snij het deeg met een pizzasnijder of mes in 8 gelijke stroken. Iedere deegstrook twisten/ draaien en tot een u vormen. De 2 losse deegeinden in elkaar draaien zodat er een haasvorm ontstaat.

  5. Stap 5

    Leg de bladerdeeg paashaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met melk, en bak ze goudbruin in ongeveer 15 minuten.

Tip

Versier de afgekoelde bladerdeeg paashaasjes met een chocoladeballetje voor de finishing touch. Varieer met de vulling door chocopasta te vervangen met jam of notenpasta voor een zoete variant, of pesto voor een hartige twist.

 

Bladerdeeg met pasta voor elke gelegenheid

Hoewel deze bladerdeeg paashaasjes met chocoladepasta ideaal zijn voor de paasbrunch, zijn ze ook perfect voor andere momenten waarop je iets speciaals wilt serveren. Of het nu gaat om een verjaardag, een familiebijeenkomst of gewoon een gezellige middag thuis, deze paashaasjes zullen gegarandeerd in de smaak vallen. Experimenteer met de vullingen en decoraties om ze helemaal eigen te maken en pas ze aan elke gelegenheid aan. Of je nu kiest voor de zoete touch van chocoladepasta of de hartige smaak van pesto, deze bladerdeegcreaties zijn de perfecte manier om je liefde voor bakken te tonen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.