Recept: Krokante pizza met burrata, prosciutto en rucola

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
2 Bewertungen

Deze zomer veranderen we in een bbq pizza party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste pizza op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.

  • ca. 10 min.
  • ca. 15 min.

Ingrediënten voor 1 krokante pizza met burrata, prosciutto en rucola:  

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
  • 100 g tomatensaus
  • 200 g Tomaten in plakjes gesneden
  • 1 tl Oregano, gedroogd
  • 6 plakjes Prosciutto
  • een beetje rucola
  • Een beetje basilicum
  • 1 burrata
  • 2 el Olijfolie
  • Zout en peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Bereid de barbecue voor volgens de instructies. Plaats de pizzasteen, sluit de grill met de deksel en verwarm de pizzasteen gedurende 15 minuten tot 200°C.

  2. Stap 2

    Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op een omgekeerde bakplaat en knip het overtollige bakpapier af. Zorg ervoor dat je onze temperatuur specificaties volgt, zodat het bakpapier niet kan verbranden.

  3. Stap 3

    Verdeel de tomatensaus over het deeg en laat rondom een rand van 1 cm vrij. Top met tomaten en breng op smaak met oregano, zout en peper.

  4. Stap 4

    Leg het deeg met behulp van de bakplaat of een pizzaschep op de pizzasteen, sluit de deksel en bak de pizza in ca. 20 minuten goudbruin.

  5. Stap 5

    Garneer na het bakken met de plakjes prosciutto, rucola en basilicum. Leg de burrata in het midden van de pizza en besprenkel met olijfolie.

Tip

Snijd de burrata pas aan bij het serveren. Je kunt in plaats van burrata ook (buffel) mozzarella gebruiken.

Ook lekker met ons verse flammkuchendeeg of onze flammkuchenbodems!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.