Speltpizza met zalm Tante Fanny

Recept: Speltpizza met gerookte zalm

kruidensroomkaas en rode ui
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
3 Bewertungen
  • ca. 7 min.
  • 220° C
  • 210° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
  • 50 g rode ui fijngesneden
  • 150 g gerookte zalm in plakken
  • 3 takjes dille, fijngesneden
  • 3 sprietjes bieslook, grof gesneden
  • Kruidenroomkaas

    • 10 blaadjes basilicum, fijngehakt
    • 250 g roomkaas
    • 1 bosui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1/4 tl Zwarte peper, gemalen
    • 2 el bieslook, fijngesneden
    • 1 el citroensap
    • 2 el platte peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Meng alle kruiden, knoflook, bosui en citroensap in een keukenmachine. Spatel de roomkaas er doorheen en meng het geheel tot een gladde massa. Breng de kruidenroomkaas naar wens nog op smaak met peper en zout.

  2. Stap 2

    Oven op 220° C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.

  3. Stap 3

    Het deeg met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

  4. Stap 4

    Bak de bodem in het midden van de voorverwarmde oven in 15 - 20 min. goudbruin. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.

  5. Stap 5

    Smeer de bodem in met 2/3de de van de kruidenroomkaas. Beleg de roomkaas met ui en zalm. Verdeel de bieslook, de dille en rest van de roomkaas over de zalm.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.