Tomatenflammkuchen

Flammkuchen

met kleurrijke tomaten
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
3 Beoordelingen
  • 15 - 20 min.
  • 220⁰ C
  • 200⁰ C
  • ca. 7 min.

Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:

Tomatenflammkuchen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.

  3. Stap 3

    Crème fraîche tot aan de rand van het deeg bestrijken. Gelijkmatig met de tomaten beleggen.

  4. Stap 4

    Onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken.

  5. Stap 5

    Voor het serveren met olijfolie bedruipen en met basilicumblaadjes garneren. Met zout en peper kruiden.

Tipp

Tip: in plaats van tomaat kunt je ook andere kleurrijke groenten gebruiken, zoals rode of gele paprika en groene courgette.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.