pizza ei 1

Recept: Mini pizza met paprika en ei

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • ca. 20 min.
  • 210° C
  • 190° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 pak Tante Fanny vers pizzadeeg 400g met potje saus 200 g
  • 2 rode paprika’s in reepjes gesneden
  • 2 kleine rode uien in reepjes gesneden
  • 1 el tijm gehakt
  • 1 tl koriander gehakt of gemalen
  • 1 tl komeinzaad gehakt of gemalen
  • Verse peterselie grof gehakt
  • 1 ei geklutst
  • 50 g zure room
  • 6 eieren (grote S)
  • zout en peper gemalen
  • Een beetje Olijfolie om te bakken 
  • Verse rucola voor decoratie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200° C hetelucht.

  2. Stap 2

    De ui en paprikareepjes met kümmel, koriander, tijm, zout en peper met een beetje olijfolie mengen en goed doorroeren.

  3. Stap 3

    De groenten ca. 10 minuten licht aanbraden.

  4. Stap 4

    Verdeel het pizzadeeg in 6 gelijke vierkanten en smeer tot aan de dunne rand een beetje zure room. Bestrijk de rand met geklopt ei.

  5. Stap 5

    Verdeel de groenten over de zure room en laat in het midden een holletje vrij voor het ei.

  6. Stap 6

    De pizza 10 minuten in de oven voorbakken. Haal ze daarna uit de oven en breek het ei voorzichtig in het holletje.

  7. Stap 7

    Bak de pizza’s daarna nog 10 minuten in de oven af.

Tip

Tip: deze pizza’s kun je ook met Tante Fanny vers bladerdeeg maken.
In plaats van zure room kun je ook de tomatensaus uit het potje gebruiken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.