bbq pizza

De ultieme Pizza Party

De lekkerste pizza’s maak je immers op de BBQ

Van Carlieke - Tante Fanny

Ben jij net zo gek op pizza als Tante Fanny? Zou je in de zomer heel graag buiten pizza willen bereiden, maar ben je niet in het bezit van een pizzaoven? Wij hebben de oplossing! Je kunt een pizza namelijk ook heel goed bakken op de BBQ! Je pizza krijgt hierdoor een authentieke smaak. Extra lekker, dus! Hoe je pizza moet bakken en waarom jij niets anders meer op de BBQ wil leggen, lichten we je toe in deze blog.

Inhoudsopgave

 1. Hoe maak je de perfecte BBQ pizza?
 2. Waarom pizza het beste BBQ gerecht is
 3. Pizza bakken op de BBQ tips
  • Pizza bakken op de houtskoolbarbecue
  • Pizza bakken op de elektrische BBQ
  • Pizza bakken op de gasbarbecue
  • De juiste pizza BBQ temperatuur
 4. Het perfecte pizzadeeg voor op de BBQ
 5. Jouw eigen pizza party met Tante Fanny

Hoe maak je de perfecte BBQ pizza?

Wie geen pizzaoven of pizzarette heeft, kan zijn BBQ gebruiken om de lekkerste pizza op te bakken. Dit doe je door een pizzasteen te gebruiken. Zet de BBQ aan en leg de pizzasteen direct daarna op het rooster van je BBQ; zo kan hij geleidelijk opwarmen en zal hij niet barsten. Tante Fanny’s verse pizzadeeg is opgerold met bakpapier. Handig, want zo plakt het deeg niet aan elkaar! Let er wel op dat je, voor je de pizza op de BBQ legt, het overtollige uitstekende bakpapier verwijdert of helemaal niet gebruikt. Tijdens het bakken van de pizza is het goed de deksel dicht te houden, alleen dan wordt jouw pizza lekker krokant en de topping goed gaar. Dus waar wacht je nog op? Organiseer een pizza party met je vrienden, laat iedereen zijn lievelings ingrediënt meenemen en ga voor de perfecte zomeravond.

Tante Fanny’s vers rustiek pizzadeeg op de BBQ

Tante Fanny heeft vers deeg ontwikkeld, dat geschikt is om buiten te bereiden. Zelfs als je geen pizzaoven of pizzarette hebt, kun je met bijvoorbeeld Tante Fanny’s vers rustiek pizzadeeg bij een lekkere temperatuur buiten pizza bakken! Dit deeg is door zijn ronde vorm namelijk super geschikt om een pizza te bakken op je BBQ. Maar dat is niet alles: Tante Fanny’s vers rustiek pizzadeeg is vrij van palmolie, kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen én het is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Eenmaal gebakken is de bodem lekker krokant en bovendien licht verteerbaar. Zo kan de hele familie meegenieten van jullie pizza party!

Waarom pizza het beste BBQ gerecht is

De zomer komt eraan en dat betekent dat het weer tijd is om de barbecue tevoorschijn te halen en te genieten van het mooie weer met vrienden en familie. En om je gasten echt te imponeren met je kookkunsten, maak je natuurlijk pizza gemaakt met Tante Fanny deeg! De ultieme pizza party is namelijk de perfecte manier om van het prachtige weer te genieten en een gezellige avond door te brengen met vrienden of familie. Dit is waarom pizza dé perfecte keuze is voor jouw BBQ-avond!

1. Pizza is een veelzijdig gerecht

Pizza is een van de meest veelzijdige gerechten die je kunt maken. Je kunt eindeloos variëren met toppings en sauzen om de perfecte pizza samen te stellen die bij jouw smaak en die van je gasten past. Van klassieke margherita tot BBQ-kip en ananas, er zit altijd voor iedereen wel iets lekkers tussen. Bovendien kun je ook experimenteren met verschillende soorten deeg van Tante Fanny, van dun en knapperig flammkuchendeeg tot dik en zacht rustiek pizzadeeg.

2. Meer ruimte om van het weer en je gezelschap te genieten

Een van de beste dingen aan pizza’s bakken op de BBQ is dat het gemakkelijk te maken is. Je hebt geen ingewikkelde kooktechnieken of dure ingrediënten nodig. Met een paar simpele ingrediënten, zoals tomatensaus, kaas en je favoriete toppings, kun je al een heerlijke pizza maken. Bovendien is het ook nog eens snel klaar, waardoor je meer tijd hebt om van jouw BBQ-avond te genieten.

3. Het gevoel van écht samenkomen

Pizza is een heel sociaal gerecht, omdat je het kunt delen met je vrienden en familie. Je kunt samen de pizza’s beleggen en zo een leuke activiteit hebben. Bovendien hoef je niet lang te wachten op je pizza, waardoor je allemaal tegelijk kunt eten en genieten van elkaars gezelschap. In de zomer geniet je uren in de avondzon van deze heerlijke pizza party met je vrienden en familie. Pak er een stukje pizza en een drankje bij en ervaar de ultieme rust van de perfecte zomeravond.

4. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Als je een groot feest geeft, kan het lastig zijn om genoeg eten te maken voor iedereen. Bij een pizza party hoef je je hier geen zorgen over te maken. Je kunt eenvoudig meerdere pizza’s maken en zo genoeg eten voor iedereen garanderen. Bovendien kun je ook rekening houden met eventuele dieetwensen van je vrienden of familie door bijvoorbeeld vegetarische of glutenvrije pizza’s te maken. Daarnaast zullen alle kids de combinatie van buitenspelen en pizza eten geweldig vinden!

5. De perfecte BBQ-proof maaltijd

Pizza’s bakken is de perfecte keuze voor de barbecue omdat dit gerecht ontzettend goed te bereiden is op de grill. Het deeg krijgt een heerlijk rokerige smaak en de toppings worden mooi knapperig. Bovendien kun je met een pizzasteen of -plaat ervoor zorgen dat de pizza gelijkmatig gaar wordt en niet aanbrandt. Zo hoef je niet langer te kiezen tussen de klassieke BBQ-gerechten en pizza, maar kun je ze allebei combineren voor de ultieme pizza party op de barbecue.

De beste tips van onze barbecue pro

 1. Het maakt niet uit welke barbecue je wilt gebruiken om je pizza te maken – gebruik een pizzasteen voor alle soorten grills. Hierdoor kan de pizzabodem lekker bruin en knapperig worden omdat de steen het vocht uit het deeg trekt.
 2. Leg de pizzasteen in de koude barbecue zodat deze langzaam opwarmt en niet breekt.
 3. Knip om veiligheidsredenen altijd het uitstekende bakpapier af en volg onze temperatuurspecificaties en baktips zodat het bakpapier niet verbrandt.
 4. Laat de deksel tijdens het bakken dicht, zodat de temperatuur gelijk blijft.

Pizza op de houtskoolbarbecue

In 10 stappen de perfecte pizza bakken:

 1. Vul de brikettenstarter.
 2. Steek de briketten aan met twee aanmaakblokjes, 15 minuten voorbranden.
 3. Leeg de briketten in de houtskoolmanden.
 4. Omdat je pizza met indirecte warmte bakt, plaats je de twee mandjes aan de buitenkant.
 5. Plaats de pizzasteen in het midden.
 6. Sluit nu het deksel en verwarm de steen 10 tot 15 minuten voor.
 7. Controleer de temperatuur. Het moet tussen 180°C en 200°C zijn.
 8. Beleg je pizza terwijl de BBQ en pizzasteen opwarmen en snij het overtollige bakpapier af.
 9. Leg de pizza met het bakpapier op de steen en zet de ventilator schuif helemaal open als je ons 400 grams pizzadeeg gebruikt.
 10. Je bakt de pizza af in ongeveer 20 minuten.

Voor het grillen gebruiken we briketten, omdat de grilltijd van houtskool te kort zou zijn als je meerdere pizza’s tegelijk wilt bakken.

Pizza op de elektrische BBQ

Ook op een elektrische barbecue kun je pizza grillen:

 1. Plaats de pizzasteen op het rooster.
 2. Zet de temperatuurregelaar op vol vermogen.
 3. Sluit het deksel en verwarm de barbecue en de steen 15 minuten voor.
 4. In de tussentijd beleg je de pizza en knip de randen van het bakpapier af.
 5. Leg de pizza met het bakpapier op de pizzasteen en sluit de deksel weer.
 6. De pizza bakken duurt meestal ongeveer 20 minuten.

Tip: Elektrische barbecues slaan de temperatuur slechter op. Als je de deksel opent en de eerste pizza eruit haalt, verlies je warmte. Wil je dus meerdere pizza’s achter elkaar grillen, tel dan gewoon een of twee minuten bij de baktijd op.

Pizza op de gasbarbecue

Heb jij een gasbarbecue? Pak je pizzasteen en let’s get started:

 1. Draai de fles tweederde open.
 2. Plaats de pizzasteen op het rooster.
 3. Zet de branders aan.
 4. Sluit de deksel en verwarm de barbecue en pizzasteen gedurende ongeveer 15 minuten.
 5. Beleg je pizza en verwijder de randen van het bakpapier.
 6. Controleer de temperatuur. Deze moet tussen 180°C en 200°C zijn.
 7. Leg nu de pizza met het bakpapier op de pizzasteen en sluit de deksel.
 8. Je bakt de pizza af in ongeveer 20 minuten – een flammkuchen bak je tussen de 8 en 10 minuten.

De juiste pizza BBQ temperatuur

Om het bakken van een pizza op de BBQ te laten slagen, is de juiste temperatuur erg belangrijk. Om een pizza te bakken op de BBQ heb je veel hitte nodig: zo’n 200 graden als je de pizza bakt op bakpapier en zo’n 240 graden als je bakt zonder bakpapier. Als jouw BBQ en pizzasteen deze temperatuur hebben bereikt, hoef je de pizza maar kort te bakken. Let erop dat je de deksel snel weer sluit zodat ook de topping van je pizza goed kan garen.

Meer weten over pizza en flammkuchen maken op de barbecue? Bekijk dan alle tips & tricks en nog meer inspiratie om deze zomer jouw wekelijkse pizza party te organiseren – lees verder: BBQ recepten. Vergeet niet altijd een paar rolletjes deeg op voorraad te hebben!

familie pizza van de BBQ

Het perfecte Pizzadeeg voor op de BBQ

Dat is een kwestie van smaak. Ons klassieke verse pizzadeeg smaakt net zo lekker als ons verse spelt pizzadeeg of ons rustieke pizzadeeg. Dus kies voor de pizzakit met saus, het verse pizzadeeg, vers spelt pizzadeeg of rustiek pizzadeeg met potje saus. Proef het maar! Wil je echt eens iets anders? Ga dan voor een flammkuchen. Hier lees je meer over op onze BBQ recepten pagina.

Jouw eigen pizza party met Tante Fanny

Wil je jouw pizza party BBQ compleet maken met meer van Tante Fanny’s favoriete recepten voor in de zomer? Download hier gratis ons receptenboekje Zomer & BBQ! Ons verse rustiek pizzadeeg vind je online bij onder andere Jumbo, Crisp, en Makro. Maar gebruik ook zeker onze andere pizzadegen voor op de barbecue. Bekijk hier alles over onze pizzadegen.