Recept: spelt pizza met bbq saus en pulled chicken

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Beoordelingen

Deze zomer veranderen we in een bbq pizza party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste pizza op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.

  • 10 min.
  • ca. 20 min.

Ingrediënten voor 1 pizza met bbq saus en pulled chicken:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Breng de Big Green Egg met conveggtor en pizzasteen naar de 250 graden en verwarm deze combinatie minimaal 20 minuten voor.

  2. Stap 2

    Tip: verdeel het pizzadeeg in twee stukken en bak na elkaar een helft van de pizza. Vergeet niet ook de ingrediënten te verdelen.

  3. Stap 3

    Meng de tomaten frito op smaak met meat church garlic & herb.

  4. Stap 4

    Bestrooi de pizzaschep met semola. Leg de helft van de pizzabodem zonder bakpapier op je pizzaschep en smeer deze in met de tomatensaus, beleg deze daarna met de pulled chicken.

  5. Stap 5

    Snijd de paprika in repen en de rode ui in halve maan en beleg de pizza met de groentes en de mozzarella.

  6. Stap 6

    Bak de pizza in 10 minuten goudbruin af tot de bodem mooi krokant is.

  7. Stap 7

    Schep de pizza met de pizzaschep eraf en garneer met een lepel de crème fraiche en bestrooi met gehakte peterselie.

  8. Stap 8

    Snijd in gelijke punten en serveer direct.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.