Recept: winterdessert met kaneel en pruimen

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.5 / 5
2 Bewertungen
  • ca. 20 min.
  • 210° C
  • 190° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 210° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en in 6 gelijke rechthoeken snijden. Op de helft van iedere rechthoek een vormpje uitsteken.

  3. Stap 3

    Op de andere helft een lepel van de uitgelekte pruimen leggen en de pruimen een beetje platdrukken. De andere kant hier overheen slaan en dichtdrukken met een vork. De uitgestoken vormpjes met kaneelsuiker bestrooien.

  4. Stap 4

    In het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin bakken.

  5. Stap 5

    Ondertussen de monchou los kloppen met de rest van de kaneelsuiker. Verdeel dit over 6 kleine glaasjes en giet wat van het sap erover en leg er wat van de overige pruimen op. Strooi na het bakken wat poedersuiker over de vormpjes en leg deze op het dessert.

Tip

Tip: meng voor de kaneelsuiker 2,5 el suiker met 0,5 el kaneel.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.