
Vegan Galette met kikkererwten

- 30 - 35 min.
- 210° C
- 190° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten Voor 1 quiche:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 150 g kikkererwten, uitgelekt
- 1 rode ui, in dunne reepjes gesneden
- 100 g gedroogde tomaten op olie, fijngesneden
- 1 el olie van de tomaten
- 250 g curry-humus
- Verse kruiden om te bestrooien (bv. munt, koriander of peterselie)
- Zout en peper gemalen

Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 210° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg ca. 10 minuten voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Kikkererwten, ui, tomaten en de olie mengen en met zout en peper op smaak brengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met humus bestrijken, hierbij een rand van ca. 4 cm vrijhouden.
-
Stap 4
De groenten over de humus verdelen. De vrije rand met wat water bestrijken en over de vulling heen slaan.
-
Stap 5
Galette onderin de oven in 30 - 35 min. goudbruin bakken. Na het bakken met verse kruiden bestrooien.

De rand van galette kun je voor het bakken ook met water bestrijken en bestrooien met maanzaad of sesamzaad.