Vegan galette met kikkererwten - Tante Fanny

Vegan Galette met kikkererwten

Rezept bewerten
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Beoordelingen
  • 30 - 35 min.
  • 210° C
  • 190° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten Voor 1 quiche:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 150 g kikkererwten, uitgelekt
  • 1 rode ui, in dunne reepjes gesneden
  • 100 g gedroogde tomaten op olie, fijngesneden
  • 1 el olie van de tomaten
  • 250 g curry-humus
  • Verse kruiden om te bestrooien (bv. munt, koriander of peterselie)
  • Zout en peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 210° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg ca. 10 minuten voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Kikkererwten, ui, tomaten en de olie mengen en met zout en peper op smaak brengen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met humus bestrijken, hierbij een rand van ca. 4 cm vrijhouden.

  4. Stap 4

    De groenten over de humus verdelen. De vrije rand met wat water bestrijken en over de vulling heen slaan.

  5. Stap 5

    Galette onderin de oven in 30 - 35 min. goudbruin bakken. Na het bakken met verse kruiden bestrooien.

Tipp

De rand van galette kun je voor het bakken ook met water bestrijken en bestrooien met maanzaad of sesamzaad.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.