Recept- Zweedse Kötbullar Pot Pie - vers bladerdeeg - Tante Fanny

Recept: Zweedse Köttbullar Pot Pie’s

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
2 Bewertungen

Wie kent ze niet? De Zweedse balletjes. Nu zijn ze verpakt in bladerdeeg taartjes. Dat wordt genieten van deze smakelijke pot pie’s.

  • 25-35 min.
  • 200°C
  • 180°C
  • ca. 45 min.

Ingrediënten voor 8 Zweedse Köttbullar Pot Pie's:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 250 gr gemengd gehakt
  • 30 gr paneermeel
  • 80 ml . slagroom
  • 1 el mosterd
  • 1 ei (m)
  • 1 ei losgeklopt om te bestrijken
  • 1 bouillonblokje voor vlees
  • 2 tl ahornsiroop of suiker
  • 1/2 bos Peterselie fijngehakt
  • 300 gr vastkokende aardappelen
  • 2 el bak & braadolie
  • Gemalen zout en peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Meng het gehakt met paneermeel, 30 ml room, mosterd en 1 ei en breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten rusten en draai er dan 24 ballen ter grootte van tafeltennisballetje van.

  2. Stap 2

    Bak Köttbullar in olie goudbruin en giet er vervolgens 200 ml water bij. Voeg het bouillonblokje en 50 ml room toe en laat 10 minuten sudderen. Breng op smaak met ahornsiroop, zout en peper. Meng er peterselie door.

  3. Stap 3

    Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Stap 4

    Verdeel de aardappelblokjes in 8 ovenvaste vormpjes en voeg daar de Köttbullar en de ingekookte saus aan toe.

  5. Stap 5

    Rol het deeg uit en snijd 8 cirkels (ø 10 cm) uit. Leg deegcirkels op de vormpjes en prik meerdere keren met een vork. Versier naar wens met de deegresten en bestrijk met opgeklopt ei.

  6. Stap 6

    Schuif de vormpjes op het rooster in het midden van de oven in en bak de potpie’s in 25-30 minuten goudbruin. Warm serveren.

Tip

Lekker met cranberry compote!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.