Mini strudels met wortel en gember - Tante Fanny kant- en klaar bladerdeeg

Mini strudels met wortel en gember

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
1 / 5
1 Beoordeling
vegetarisch recept

De vegan mini strudels met wortel zijn ideaal voor de koelere dagen. Met wortelen en gember voorziet het je ook van belangrijke voedingsstoffen. Probeer het nu!

  • ca. 25 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 1 el Olijfolie
  • 20 g verse gember, fijn gehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 12 middelgote wortels, geschild, fijngesneden
  • 1 handvol rucola, grof gesneden
  • Zout en peper gemalen
  • Beetje olijfolie, om te bestrijken
  • Beetje sesam, om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.

  2. Stap 2

    Knoflook en gember in de olijfolie kort bakken, wortels toevoegen en meebakken. Met zout en peper op smaak brengen en 7-8 minuten laten garen.

  3. Stap 3

    Rucola toevoegen en kort mee bakken, daarna het mengsel laten afkoelen

  4. Stap 4

    Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. De deegranden links en rechts met een scherp mes om de 1,5 cm ca. 8 cm insnijden.

  5. Stap 5

    Verdeel de vulling over het midden van het bladerdeeg. leg de deegstroken afgewisseld van kant over het deeg. Bestrijk het deeg met olie en bestrooi met de sesamzaadjes. Verdeel de strudel in 3 gelijke stukken.

  6. Stap 6

    Bak de strudel in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin af.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.