Vegan bladerdeegstengels met appel en havervlokken- Tante Fanny

Vegan bladerdeegstengels met appel

Rezept bewerten
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Beoordelingen

Deze knapperige vegan bladerdeegstengels met havervlokken en appel zijn 100% vegan dus voor iedereen geschikt. Lekker voor het ontbijt, brunch of bijvoorbeeld als snack voor mee op de fiets. Deze stengels kunnen eigenlijk heel de dag door en zijn zo gemaakt met maar een paar ingrediënten die je vaak al op voorraad hebt. Zorg daarom ook altijd voor een rolletje vers bladerdeeg van Tante Fanny op voorraad in jouw koelkast of vriezer.

  • ca. 15 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Appel met citroensap, vanillesuiker en cranberries mengen.

  3. Stap 3

    Bladerdeeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en de vulling over het bladerdeeg verdelen.

  4. Stap 4

    Deeg vanuit het midden over de vulling samenklappen (als een boek). De bovenkant van het deeg met havermelk bestrijken, met havervlokken bestrooien en goed aandrukken. Snij het deeg met een pizzasnijder of mes in 10 gelijke stroken en deze halveren.

  5. Stap 5

    Iedere stengel twisten en op een met bakpapier belegde bakplaat leggen.

  6. Stap 6

    De stengels in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin bakken. Na het bakken naar wens met poedersuiker bestrooien.

Tipp

In plaats van cranberries kun je ook noten gebruiken.

 

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.