Recept: Flammkuchen met champignons en ui - Tante Fanny

Recept: flammkuchen met oesterzwammen

en ui
4 / 5
(2 Beoordelingen)
logo vega
  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:

  • 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 150 g crème fraîche
  • 2 middelgrote oesterzwammen, in plakjes gesneden
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 2 el walnoten, grof gehakt
  • verse peterselie, gehakt
  • Zout en peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen en de deegrand een beetje naar binnen omslaan en aandrukken.

  3. Stap 3

    Crème fraîche over het deeg verdelen en ca. 1 cm tot de rand vrijlaten. De oesterzwammen, uien en walnoten gelijkmatig verdelen. Met een klein beetje zout en peper kruiden.

  4. Stap 4

    De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken. Na het bakken met peterselie bestrooien.

Tipp

In plaats van oesterzwammen kun je iedere willekeurige paddenstoel naar eigen smaak gebruiken.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.