Recept: pizza met artisjok, spinazie en ricotta

Recept: Borrelpizza met artisjok, spinazie en ricotta

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
2 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 25 - 30 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten 1 ronde bakvorm van ongeveer 25cm

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
  • 150 g verse spinazie
  • 1 blik artisjokkenharten, fijngesneden zonder vocht
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 g ricotta
  • 1 citroen, rasp van de schil van een kwart citroen
  • Versgemalen zout en peper
  • een beetje olijfolie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hier de knoflook een minuut in. Voeg de spinazie toe en bak al roerend tot de spinazie zacht en geslonken is.

  3. Stap 3

    Zet de warmtebron laag en roer de gesneden artisjokkenharten en ricotta er goed doorheen. Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp.

  4. Stap 4

    Rol het deeg uit. Besmeer met het ricotta mengsel. Vergeet ook de randjes niet.

  5. Stap 5

    Rol het deeg op voor een lange rol. Gebruik een stuk bakpapier gebruiken als hulpmiddel bij het rollen.

  6. Stap 6

    Snijd het deeg in rolletjes van 1 tot 1,5 cm. Vet het bakblik in met olijfolie en plaats de rolletjes van buiten naar binnen in de ronde vorm.

  7. Stap 7

    Bak de pizza in 25-30 minuten mooi goudbruin en gaar.

Tip

Gemaakt voor Tante Fanny door: FlyingFoodie.nl

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.