flammkuchen peren

Recept: Perenplaattaart

met hazelnootpasta
5 / 5
(1 Beoordeling)
logo vega
  • 15 - 20 min.
  • 200º C
  • 180º C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    In een ruime pan water aan de kook brengen. De peren schillen, het steeltje laten zitten en de peren inwrijven met citroen. In ca. 15 min. koken, uit de pan nemen en af laten koelen.

  2. Stap 2

    Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vork in de bodem

  4. Stap 4

    De roomkaas en de hazelnootpasta vermengen en het bladerdeeg tot aan de rand bestrijken.

  5. Stap 5

    De peren halveren en het steeltje steeds aan 1 helft laten zitten. De peren in 2 rijen op de taart leggen, met de steeltjes naar beneden.

  6. Stap 6

    Met (gesuikerde) pompoenpitten bestrooien en in het midden van de oven in 15 - 20 min. goudbruin bakken. Na het bakken even af laten koelen.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.