Recept: Pizza met Prosciutto
en rucola
3 Bewertungen
- ca. 10 - 12 min.
- 220° C
- 200° C
- 10 min.
Ingrediënten Voor 1 pizza
- 1 pak Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
- 200 g tomaten, in blokjes gesneden
- 50 g Parmezaanse kaas, gerapst
- Een beetje oregano, gedroogd
- Zout en peper gemalen
- 80 g Prosciutto
- Een handje rucola om te garneren
- Een beetje Parmezaanse kaas om te garneren
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen en met tomatensaus bestrijken. De pizza met de tomatenblokjes en de Parmezaanse kaas beleggen en met oregano, zout en peper op smaak brengen.
-
Stap 3
De pizza onderin de oven in 15 - 20 min. afbakken.
-
Stap 4
De pizza kort voor het serveren met Prosciutto, Parmezaanse kaas (vlokken of geraspt) en verse rucola bestrooien.
Tip
Tip met kliekjes: gebruik in plaats van Prosciutto een anders soort gedroogde ham of vervang de Parmezaanse kaas voor een restje Hollandse kaas.