Rabarberstrudel Tante Fanny

Recept: Rabarberstrudel

0 / 5
(0 Beoordelingen)
vega logo
  • ca. 20 min.
  • 210° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 200 g rabarber, in brunoise gesneden
  • 1 sinaasappel, de rasp
  • 4 el rietsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 2 el custardpoeder
  • Poedersuiker om te bestrooien
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 ei, geklutst
Rabarberstrudel stappenfoto

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 200° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen.

  2. Stap 2

    Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Snijd 3 keer 0.5 cm over de lengte van het deeg af. Houd deze linten apart voor de decoratie.

  3. Stap 3

    Meng de rabarber met de sinaasappelrasp, rietsuiker, custardpoeder en kaneel.

  4. Stap 4

    Leg vervolgens het rabarbermengsel in een strook in het midden in de lengte op het bladerdeeg.

  5. Stap 5

    Rol het deeg op tot een stevige strudel. Vouw de uiteindes van de rol eronder. Gebruik de drie linten om een vlecht van te maken.

  6. Stap 6

    Besmeer de strudel met ei. Plak dan de vlecht erop en besmeer die ook met ei.

  7. Stap 7

    Snijd 6 kleine inkepingen in de bovenkant van de strudel. Bestrooi met kristalsuiker en bak af in 20 min. tot een goudbruin resultaat.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.