Recept - Umm Ali - Tante Fanny

Egyptische umm ali

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3 / 5
2 Bewertungen

Heb je ooit een Egyptisch dessert gegeten? Umm Ali is een echte ervaring. Bladerdeeg met dadels en noten, verfijnd met allerlei kruiden. Deze zoete oosterse droom moet je ontdekken!

 

 
  • 35 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 8 porties:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 100 g dadels, fijngehakt
  • 50 g amandelen, gehakt
  • 50 g pistachenoten, gehakt
  • 25 g kokosrasp
  • 500 ml melk
  • 75 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl kardemompoeder
  • 8 tl boter + iets meer om in te vetten
  • 8 tl honing om te sprenkelen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking. Vet de vormen (bijv. soufflévormen ø 10 cm) in met boter.

  2. Stap 2

    Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op een bakplaat uitrollen met een vork inprikken.

  3. Stap 3

    Het deeg in het midden van de oven in 12-15 minuten bakken. Haal het deeg uit de oven en laat het afkoelen.

  4. Stap 4

    Breek het deeg in stukken van 2-3 cm en verdeel een derde ervan over de vormpjes. De dadels, amandelen, pistachenoten en kokosrasp mengen en een laagje van dit mengsel afwisselen met een laagje bladerdeeg. Sluit het mengsel af met een laagje bladerdeeg.

  5. Stap 5

    Melk met suiker, vanillesuiker en specerijen aan de kook brengen en verdelen over de vormpjes. Laat het 10 minuten weken.

  6. Stap 6

    Doe 1 theelepel boter in elke vorm en bak de gevulde vormpjes nog 20 minuten in de oven.

  7. Stap 7

    Haal de umm ali uit de oven en 1 theelepel honing over elk vormpje.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.