Empanadas maken met gehakt Tante Fanny

Empanadas om je vingers bij af te likken

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3 / 5
2 Bewertungen

Ben je op zoek naar een onweerstaanbaar recept dat je zal verrassen? Zoek dan niet verder! Deze empanadas zijn om je vingers bij af te likken. Empanadas zijn hartige deegpakketjes die zijn gevuld met een smaakvolle vulling, meestal op basis van gehakt en groenten. Ze zijn populair in veel Latijns-Amerikaanse landen en worden vaak geserveerd als snack, voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Met vers pizzadeeg als basis voor dit recept maken we het bereiden van empanadas nog eenvoudiger. We delen het heerlijke recept voor Tante Fanny’s empanadas en laten je zien hoe je in een handomdraai 12 van deze smaakvolle empanadas met gehakt kunt maken.

  • ca. 20 min.
  • 180° C
  • 170° C
  • ca. 35 min.

Ingrediënten Voor 12 stuks empanadas:

  • 2 rollen vers pizzadeeg 400 g
  • 300 g gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • 1 klein blikje mais, uitgelekt
  • 1/2 paprika in kleine blokjes
  • 2 tomaten klein gesneden
  • 3 el tomatenpuree
  • 4 el plantaardige olie
  • Gemalen zout en peper
  • 2 gekookte eieren, grof gehakt
Empanadas van pizzadeeg How to

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180⁰ C (boven- en onderwarmte).

  2. Stap 2

    Verhit de plantaardige olie in een pan en bak het gehakt, de fijngesneden ui, knoflook, paprika, mais en tomaten tot het meeste vocht is verdampt. Voeg de tomatenpuree, gemalen zout en peper toe en meng goed.

  3. Stap 3

    Roer de grof gehakte gekookte eieren door de vulling en breng op smaak met extra zout en peper indien nodig. Laat de vulling afkoelen.

  4. Stap 4

    Haal het deeg voor de empanadas direct uit de koelkast en rol het uit op een bakblik met behulp van het meegeleverde bakpapier. Steek ongeveer 6 cirkels uit het deeg en bestrijk de randen met water.

  5. Stap 5

    Verdeel de afgekoelde vulling in het midden van elke deegcirkel. Vouw het deeg voor de empanadas dubbel en druk de randen goed aan met een vork. Prik een paar gaatjes in het deeg om stoom te laten ontsnappen.

  6. Stap 6

    Bak de empanadas op het middelste rek van de oven gedurende ongeveer 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.

  7. Stap 7

    Geniet van je heerlijke zelfgemaakte empanadas met gehakt. Deel dit empanadas recept uit de Latijns-Amerikaanse keuken met je naasten en geniet samen van de meest lekkere empanada snack!

Tip

Tip: Maak je empanada-ervaring compleet met een eenvoudige Aioli-dip gemaakt van knoflook, zonnebloemolie en citroensap. Heb je nog deeg over? Maak dan naast de empanadas met gehakt ook nog hartige pizzastengels, slakken of andere creatieve hapjes.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.