
Empanadas
- ca. 20 min.
- 180° C
- 170° C
- ca. 35 min.
Ingrediënten Voor 12 stuks:
- 2 rollen vers pizzadeeg 400 g
- 300 g gehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 1 knoflookteen, fijngehakt
- 1 klein blikje mais, uitgelekt
- 1/2 paprika in kleine blokjes
- 2 tomaten klein gesneden
- 3 el tomatenpuree
- 4 el plantaardige olie
- Gemalen zout en peper
- 2 gekookte eieren, grof gehakt


Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 180⁰ C voorverwarmen (boven- en onderwarmte).
-
Stap 2
Het gehakt, de ui, knoflook, paprika, maïs en tomaten in olie bakken tot het vocht bijna verdampt is. Tomatenpuree, zout en peper erdoor mengen.
-
Stap 3
De hardgekookte eieren erdoor mengen, op smaak brengen en af laten koelen.
-
Stap 4
Deeg direct uit de koelkast verwerken en met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen. Per deeg ca. 6 cirkels uitsteken en de randen met water bestrijken.
-
Stap 5
De vulling in het midden verdelen, het deeg als een pakketje dubbelvouwen en met een vork de randen goed aandrukken. Belangrijk: een paar gaatjes in het deeg prikken, zodat de damp eruit kan.
-
Stap 6
In de oven op het middelste rek in ca. 20 min. goudbruin bakken.
Tip met verstand: We bevelen een eenvoudige Aioli-dip aan met knoflook, zonnebloemolie en citroensap. Uit de overgebleven stukken deeg kunnen hartige pizzastengels, slakken en nog veel meer getoverd worden.