Empanadas Tante Fanny

Empanadas

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3 / 5
2 Bewertungen
  • ca. 20 min.
  • 180° C
  • 170° C
  • ca. 35 min.

Ingrediënten Voor 12 stuks:

  • 2 rollen vers pizzadeeg 400 g
  • 300 g gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • 1 klein blikje mais, uitgelekt
  • 1/2 paprika in kleine blokjes
  • 2 tomaten klein gesneden
  • 3 el tomatenpuree
  • 4 el plantaardige olie
  • Gemalen zout en peper
  • 2 gekookte eieren, grof gehakt
Empanadas van pizzadeeg How to

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 180⁰ C voorverwarmen (boven- en onderwarmte).

  2. Stap 2

    Het gehakt, de ui, knoflook, paprika, maïs en tomaten in olie bakken tot het vocht bijna verdampt is. Tomatenpuree, zout en peper erdoor mengen.

  3. Stap 3

    De hardgekookte eieren erdoor mengen, op smaak brengen en af laten koelen.

  4. Stap 4

    Deeg direct uit de koelkast verwerken en met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen. Per deeg ca. 6 cirkels uitsteken en de randen met water bestrijken.

  5. Stap 5

    De vulling in het midden verdelen, het deeg als een pakketje dubbelvouwen en met een vork de randen goed aandrukken. Belangrijk: een paar gaatjes in het deeg prikken, zodat de damp eruit kan.

  6. Stap 6

    In de oven op het middelste rek in ca. 20 min. goudbruin bakken.

Tip

Tip met verstand: We bevelen een eenvoudige Aioli-dip aan met knoflook, zonnebloemolie en citroensap. Uit de overgebleven stukken deeg kunnen hartige pizzastengels, slakken en nog veel meer getoverd worden.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.