
Recept: Worteltaart
Pasen staat voor de deur en een klassieker die niet mag ontbreken bij de paasbrunch is de worteltaart! Met ons snelle en eenvoudige recept tover je deze lekkernij in een handomdraai op tafel en maak je zeker indruk tijdens de paasbrunch.
- ca. 40 Min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 30 Min.
Ingrediënten Voor 1 worteltaart:
- 1 rol Tante Fanny vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 4 eieren, gescheiden
- 150 g suiker
- 2 tl kaneel
- 1 tl geraspte sinaasappelschil
- 250 g geraspte wortels
- 300 g gemalen noten of amandelen
- 2 tl bakpoeder
- 150 g poedersuiker
- 3 tl citroensap
- 12 marsepeinen worteltjes voor decoratie
- Een beetje boter om in te vetten

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Vet een quichevorm (ø 26 cm) in met boter. Rol het deeg met het bijgeleverde bakpapier uit en leg het zonder papier in de vorm. Versterk de rand met het overhangende deeg. Bedek de deegbodem met het bakpapier en verzwaar met bakbonen.
-
Stap 3
Bak de deegbodem ongeveer 20 minuten blind op een rooster op de onderste richel van de oven.
-
Stap 4
Klop het eiwit met de suiker stijf. Klop in een aparte kom de eidooiers met kaneel en sinaasappelschil licht en romig. Voeg de geraspte wortelen, gemalen noten en bakpoeder toe en meng goed. Spatel voorzichtig het eiwitschuim erdoor.
-
Stap 5
Verdeel het wortelmengsel over de voorgebakken deegbodem en bak opnieuw ongeveer 20 minuten op de onderste richel van de oven. Laat de taart 1 uur afkoelen.
-
Stap 6
Meng kort voor het serveren de poedersuiker met het citroensap tot een glazuur en verdeel dit over de taart. Decoreer met marsepeinen worteltjes.
De taart blijft ongeveer 3 dagen goed op kamertemperatuur onder een taartstolp.