
Elzasser Flammkuchen
11 Bewertungen
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 5 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 150 g crème fraîche
- 150 g gerookte spekreepjes
- ½ kleine witte ui, in dunne ringen gesneden
- ½ kleine rode ui, in dunne ringen gesneden
- Peper, gemalen
- 3 takjes verse tijm, voor de garnering
Gemaakt met

Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
-
Stap 3
Meng de crème fraîche met de peper en bestrijk tot aan de rand van het deeg.
-
Stap 4
Met ui en spek gelijkmatig beleggen en met de tijm bestrooien.
-
Stap 5
Onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.
Tip
Tip: voor een pikante versie kunt u wat gehakte knoflook en geraspte kaas toevoegen.