Elszasser Flammkuchen Tante Fanny

Elzasser Flammkuchen

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.7 / 5
11 Bewertungen
  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 5 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 150 g crème fraîche
  • 150 g gerookte spekreepjes
  • ½ kleine witte ui, in dunne ringen gesneden
  • ½ kleine rode ui, in dunne ringen gesneden
  • Peper, gemalen
  • 3 takjes verse tijm, voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.

  3. Stap 3

    Meng de crème fraîche met de peper en bestrijk tot aan de rand van het deeg.

  4. Stap 4

    Met ui en spek gelijkmatig beleggen en met de tijm bestrooien.

  5. Stap 5

    Onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.

Tip

Tip: voor een pikante versie kunt u wat gehakte knoflook en geraspte kaas toevoegen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.