Feestelijke mini sandwiches
Wil je voor Kerstmis snel en eenvoudig heerlijke hapjes en fingerfood toveren? Dan zul je ons recept voor onze feestelijke minisandwiches van vers bladerdeeg geweldig vinden. In 6 snelle stappen zijn de kleine bladerdeeghapjes met verschillende belegvariaties klaar. Het perfecte hartige fingerfood voor op je kersttafel.
- ca. 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 45 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 300 g
- 1 eidooier om te bestrijken
- 30 g geraspte Parmezaanse kaas
- 30 g zaden naar keuze, bijv. sesamzaad, maanzaad, zonnebloempitten, hennepzaad
- Voor het beleg, bijvoorbeeld:
- Roomkaas, honing-mosterdsaus, dille
- Tomatenpasta, prosciutto, pesto, rucola
- Vijgenmosterd, camembert, druiven, veldsla
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier en steek met een koekjesvormpje (ø 7 cm) ongeveer 18 sterren uit. Leg de restjes deeg apart (zie tip).
-
Stap 3
Bestrijk het deegoppervlak met eigeel en bestrooi naar wens met kaas en zaden.
-
Stap 4
Bak de deegsterren in de oven op de middelste richel in ongeveer 15 minuten goudbruin en laat ze vervolgens afkoelen.
-
Stap 5
Halveer de bladerdeegsterren horizontaal met een zaagmes.
-
Stap 6
Vul ze vlak voor het serveren met een beleg naar keuze en geniet ervan.
Verdeel de restjes bladerdeeg over een apart vel bakpapier, bestrijk ze ook met eigeel en bestrooi ze met kaas en zaden. Bak ze 10-15 minuten onder toezicht en serveer ze als knabbelsnack of gebruik ze als croutons op salades.