Recept: Fijne hazelnoot nougat cruffins
Een cruffin is een heerlijke combinatie van een muffin en een croissant, perfect voor wie van knapperige, zoete traktaties houdt. Probeer deze cruffins met hazelnoot nougatcrème, ideaal voor een luxe ontbijt of een gezellige middagtraktatie.
Ingrediënten
voor het maken van 6 cruffins:
- 1 rol Tante Fanny Vers Roomboter Croissantdeeg (400 g)
 - 100 gram noten-nougatcrème
 - 50 gram gehakte hazelnoten
 - 50 ml . slagroom
 - 1/5 theelepel vanillepasta
 - 50 gram melkchocolade coating, grof gehakt
 - 2 el bros om te bestrooien
 - Wat zachte boter voor de vorm
 
                            Bereidingswijze
- 
            Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 - 
            Stap 2
Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en snijd twee keer van boven naar beneden om 3 rechthoeken van dezelfde grootte te maken. Snijd de rechthoeken nogmaals diagonaal doormidden om 6 driehoeken te maken.
 - 
            Stap 3
Smeer een dun laagje nougatcrème op de driehoekjes en bestrooi met hazelnoten. Laat rondom een rand van 1 cm vrij.
 - 
            Stap 4
Rol de deegdriehoeken op vanaf de brede kant. Breng de uiteinden van elke croissant samen en druk een beetje aan. Vet een groot muffinblik (Ø) heel dun in met boter en leg in elk blik één croffin.
 - 
            Stap 5
Bak de cruffins in de oven in ca. 25 min. goudbruin. Laat daarna afkoelen.
 - 
            Stap 6
Verwarm de slagroom, voeg de vanille en chocoladecoating toe, laat volledig smelten en roer goed door.
 - 
            Stap 7
Schep het mengsel over de cruffins en bestrooi direct met bros.
 
Als je een kleiner muffinblik hebt, kun je ook 12 kleinere cruffins maken. Hou er rekening mee dat de baktijd iets korter kan zijn.