Deegraster met Paprika Tante Fanny

Deegraster met Paprika

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 25 - 30 min.
  • 190° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 2 gele paprika's in reepjes gesneden
  • 2 rode paprika's in reepjes gesneden
  • 2 grote uien, grof gesneden
  • 2 el olie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/8 l water
  • 1 tl tijm gehakt
  • zout peper
  • 1 losgeklopt ei (voor veganistisch gebruik je water)

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 210 ° C voorverwarmen.

  2. Stap 2

    Bladerdeeg 10 min. voor het verwerken uit de koelkast nemen.

  3. Stap 3

    De voorbereide paprika en ui in olie fruiten. Tijm toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Tomatenpuree en water toevoegen en kort laten inkoken. De vulling laten afkoelen.

  4. Stap 4

    Het verse deeg in 2 gelijke vierkanten snijden. Leg het bladerdeeg met het bakpapier op het bakblik. De vulling op de deegbodem verdelen, houd een rand van 2 cm vrij en bestrijk dit met een geklutst ei (of water).

  5. Stap 5

    Vouw het andere deegvierkant dubbel en snij met een mes ca. 1,4 cm brede stroken. De stroken kunnen van de kant waar het deeg gevouwen is lopen tot ca. 2 cm van de open zijde.

  6. Stap 6

    Het deeg weer uitvouwen en dit als een deksel op de belegde bodem leggen. De randen van het raster op de randen van de bodem aandrukken.

  7. Stap 7

    Het raster met ei bestrijken (of water) en het gevulde bladerdeeg op 190° C in ca. 25 – 30 Min. goudbruin bakken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.