Flammkuchen met zoete aardappel - Tante Fanny

Recept: Flammkuchen met zoete aardappel en hazelnoten

5 / 5
(2 Beoordelingen)
logo vega
  • ca. 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 1 Flammkuchen:

  • 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 125 g zure room
  • 120 g zoete aardappel, in ca. 2 mm dunne schijfjes gesneden
  • 1 el olie
  • 1 kleine rode ui, in ringen gesneden
  • 40 g hazelnoten, gehakt
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden
  • Zout en peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/en onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Flammkuchendeeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met de zure room insmeren. Houd hierbij een rand van ca. 1 cm over.

  3. Stap 3

    Zoete aardappel met olie vermengen en met zout en peper op smaak brengen. De zoete aardappel en uien over de zure room verdelen en hierover de hazelnoten strooien.

  4. Stap 4

    Onderin de oven in 15 - 20 minuten afbakken. Na het bakken met bieslook garneren.

Tipp

De flammkuchen smaakt nog lekkerder als je wat kaas eroverheen strooit, bijvoorbeeld raclette kaas.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.