Bladerdeeghorentjes met pastinaak - Tante Fanny

Recept: Bladerdeeghorentjes met pastinaak

0 / 5
(0 Beoordelingen)
logo vega
  • ca. 15 - 20 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 8 horentjes:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 250 g pastinaak (ca. 4 stuks), geschild en geraspt
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 el rozijnen, grof gehakt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 150 g roomkaas
  • 3 el boter om te bakken
  • 1 el maanzaad
  • Zout en peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Pastinaken, ui en rozijnen in een pan met de helft van de boter kort aanbraden. Mengsel met kerrie, zout en peper op smaak brengen, 2 el water toevoegen en laten afkoelen in een zeef. Roer de roomkaas door het mengsel.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met een mes of pizzasnijder in 8 driehoeken snijden.

  4. Stap 4

    Schep op het breedste gedeelte 2 el mengsel. De driehoek vanaf de brede kant naar het einde oprollen als een croissant. Bestrijk de horentjes met de rest van de boter (gesmolten) en bestrooi met maanzaad.

  5. Stap 5

    Horentjes in het midden van de oven in 15 - 20 minuten goudbruin bakken.

Tipp

In plaats van rozijnen kun je ook een theelepel honing door het mengsel roeren.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.