
Empanadas met vis en paprika
Smaakt ook heel goed met zeevruchten. Deze direct met de groenten meebakken.
- 15 -20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- 150 g visfilet (bv zalm, kabeljauw of scholfilet), ontdooid en in blokjes gesneden
- 1 el Olijfolie
- 1/2 rode paprika, in fijne blokjes gesneden
- 1 tomaat, in fijne blokjes gesneden
- 1 knoflookteentje geperst
- sap van een 1/2 citroen
- Zout en cayennepeper gemalen

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte. Het deeg direct uit de koelkast gebruiken.
-
Stap 2
Paprika, tomaten en knoflook in olijfolie goed aanbraden en kort laten afkoelen. Vis toevoegen en met zout, citroensap en cayennepeper pikant kruiden.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen, met een glas (Ø 8-9 cm ) 12 grote cirkels uitsteken en met water bestrijken. Ca. 2 el van de vulling in het midden van het deeg scheppen. De cirkel dichtklappen en met een vork goed vastdrukken.
-
Stap 4
De empanadas op een met bakpapier belegde bakplaat leggen. De deegresten met water bestrijken en bestrooien met zeezout. Deze deegresten ook meebakken.
-
Stap 5
In het midden van de oven in 15 - 20 minuten goudbruin bakken.

Tip: hier smaakt een dip van zure room en bieslook heel goed bij.