Empanadas met vis en paprika - Tante Fanny

Empanadas met vis en paprika

Rezept bewerten
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3 / 5
2 Beoordelingen

Smaakt ook heel goed met zeevruchten. Deze direct met de groenten meebakken.

  • 15 -20 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
  • 150 g visfilet (bv zalm, kabeljauw of scholfilet), ontdooid en in blokjes gesneden
  • 1 el Olijfolie
  • 1/2 rode paprika, in fijne blokjes gesneden
  • 1 tomaat, in fijne blokjes gesneden
  • 1 knoflookteentje geperst
  • sap van een 1/2 citroen
  • Zout en cayennepeper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte. Het deeg direct uit de koelkast gebruiken.

  2. Stap 2

    Paprika, tomaten en knoflook in olijfolie goed aanbraden en kort laten afkoelen. Vis toevoegen en met zout, citroensap en cayennepeper pikant kruiden.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen, met een glas (Ø 8-9 cm ) 12 grote cirkels uitsteken en met water bestrijken. Ca. 2 el van de vulling in het midden van het deeg scheppen. De cirkel dichtklappen en met een vork goed vastdrukken.

  4. Stap 4

    De empanadas op een met bakpapier belegde bakplaat leggen. De deegresten met water bestrijken en bestrooien met zeezout. Deze deegresten ook meebakken.

  5. Stap 5

    In het midden van de oven in 15 - 20 minuten goudbruin bakken.

Tipp

Tip: hier smaakt een dip van zure room en bieslook heel goed bij.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.