Flammkuchen met herfstgroenten recept foto

Recept: Flammkuchen met herfstgroenten

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung

Het herfstseizoen op z’n lekkerst; denk aan pompoen, pastinaak, courgette en rode ui, allemaal samen op een knapperige bodem met romige basis en geroosterde hazelnoten. Perfect voor een maaltijd met vrienden of als smaakvolle lunch.

  • ca. 15-20 min
  • 220°C
  • 200°C
  • ca. 15-20 min

Ingrediënten:

  • 1 rol 1 rol Tante Fanny flammkuchendeeg 260 g
  • 150 g crème fraîche, met zout en peper op smaak gebracht
  • 10 takjes tijm
  • 1/4 Hokkaidopompoen, geschild en in blokjes
  • 2 pastinaken, geschild en in plakjes
  • 1/2 courgette, in fijne reepjes
  • 1/2 rode ui, in partjes
  • 3 el el hazelnoten, grof gehakt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220 °C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg direct uit de koelkast. 

  2. Stap 2

    Hak de helft van de tijm grof en meng met de Flammkuchencreme (of met de gekruide zure room / crème fraîche). 

  3. Stap 3

    Rol het deeg uit (met het meegeleverde bakpapier) direct op de bakplaat en bestrijk met het crème-tijmmengsel, waarbij je rondom een rand van ca. 1 cm vrijlaat. 

  4. Stap 4

    Verdeel het pompoenblokje, pastinaakplakjes, courgettereepjes en rode uipartjes over de crème. Kruid royaal met zout en peper. Bestrooi met de hazelnoten. 

  5. Stap 5

    Bak de Flammkuchen ca. 15–20 minuten op de onderste richel tot hij knapperig is. 

  6. Stap 6

    Haal uit de oven en strooi de rest van de tijmtakjes erover. 

Tip

Voor wie van extra smaak houdt: strooi vóór het bakken wat geraspte bergkaas over de groenten voor een hartige twist.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.