
Recept: Flammkuchen met herfstgroenten
Het herfstseizoen op z’n lekkerst; denk aan pompoen, pastinaak, courgette en rode ui, allemaal samen op een knapperige bodem met romige basis en geroosterde hazelnoten. Perfect voor een maaltijd met vrienden of als smaakvolle lunch.
- ca. 15-20 min
- 220°C
- 200°C
- ca. 15-20 min
Ingrediënten:
- 1 rol 1 rol Tante Fanny flammkuchendeeg 260 g
- 150 g crème fraîche, met zout en peper op smaak gebracht
- 10 takjes tijm
- 1/4 Hokkaidopompoen, geschild en in blokjes
- 2 pastinaken, geschild en in plakjes
- 1/2 courgette, in fijne reepjes
- 1/2 rode ui, in partjes
- 3 el el hazelnoten, grof gehakt

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Hak de helft van de tijm grof en meng met de Flammkuchencreme (of met de gekruide zure room / crème fraîche).
-
Stap 3
Rol het deeg uit (met het meegeleverde bakpapier) direct op de bakplaat en bestrijk met het crème-tijmmengsel, waarbij je rondom een rand van ca. 1 cm vrijlaat.
-
Stap 4
Verdeel het pompoenblokje, pastinaakplakjes, courgettereepjes en rode uipartjes over de crème. Kruid royaal met zout en peper. Bestrooi met de hazelnoten.
-
Stap 5
Bak de Flammkuchen ca. 15–20 minuten op de onderste richel tot hij knapperig is.
-
Stap 6
Haal uit de oven en strooi de rest van de tijmtakjes erover.
Voor wie van extra smaak houdt: strooi vóór het bakken wat geraspte bergkaas over de groenten voor een hartige twist.