
Flammkuchen met pruim
Zin in iets lekkers dat snel op tafel staat? Met deze flammkuchen zit je altijd goed. Een dunne, knapperige bodem, zoete pruimen, een vleugje kaneel en geroosterde amandelen… klinkt goed toch? En het mooiste: je hebt er nauwelijks werk aan.
- ca. 7-9 min
- 270°C
- 15 min
Ingrediënten (voor 4 flammkuchen met pruim)
- 1 pak Tante Fanny flammkuchenbodems 340 g
- 250 g crème fraîche
- 1 zakje vanillesuiker
- 300 g pruimen, ontpit en gehalveerd
- 1 el suiker
- 1/2 tl kaneel
- 100 g amandelschaafsel
- een paar takjes tijm
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 270 °C. Haal het deeg direct uit de koelkast en leg twee bodems naast elkaar (zonder bakpapier) op de bakplaat.
-
Stap 2
Roer de crème fraîche met vanillesuiker door elkaar en smeer uit over de bodems.
-
Stap 3
Meng de pruimen met suiker en kaneel en verdeel erover. Strooi er de amandelen en wat tijm overheen.
-
Stap 4
Schuif de plaat in de oven en bak de flammkuchen in 7–9 minuten lekker krokant.
Wil je indruk maken? Sprenkel er na het bakken een scheutje rum over en flambeer.