
Recept: Groenterolletjes Quiche
Kleurrijk, smaakvol en verrassend. Deze Groenterolletjes Quiche steelt de show op tafel. De rolletjes van courgette en wortel zorgen voor een feestelijk effect, de crème-vulling geeft zachte smaak en de licht krokante korst maakt het af. Ook koud heerlijk!
- ca. 45 min
- 200°C
- 180°C
- ca. 45 min
Ingrediënten:
- 1 rol rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg 300 g
- 3 kleine courgettes (groen en geel)
- 4 wortels
- 1 rode ui, in partjes gesneden
- 200 g roomkaas
- 50 g Parmezaan, geraspt
- 2 eieren
- 1 teentje knoflook geperst
- 50 g kruidenboter, gesmolten
- en wat boter om de vorm in te vetten
Naar wens op smaak brengen met:
- zout, peper, oregano naar smaak

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C (boven/onderwarmte).
-
Stap 2
Vet een quichevorm (Ø 24-26 cm) in met wat boter.
-
Stap 3
Rol het deeg (met het bijgeleverde bakpapier) uit en leg het zonder papier in de vorm. Verstevig de rand met het overhangende deeg. Leg het overtollige bakpapier terug bovenop en belast met blindbakvulling.
-
Stap 4
Blindbak de bodem ca. 30 minuten op de onderste richel.
-
Stap 5
Terwijl de bodem in de oven staat: schaaf het groente met een dunschiller tot lange reepjes. Je hebt in totaal ca. 500 g nodig. Blancheren in kokend water met zout, daarna direct afkoelen in ijswater en goed laten uitlekken op keukenpapier.
-
Stap 6
Meng in een kom roomkaas, Parmezaan, eieren en knoflook. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
-
Stap 7
Verdeel het mengsel over de voorgebakken quichebodem. Rol de groentereepjes op en schik ze in de quiche, met de uienpartjes ertussen.
-
Stap 8
Bak de quiche opnieuw ca. 15 minuten op de middelste richel tot alles gaar is.
-
Stap 9
Na het bakken: besprenkel met de gesmolten kruidenboter. Laat even rusten en serveer lauwwarm of koud.
Gebruik de restjes groentereepjes (die je niet nodig hebt) om bijvoorbeeld een soep of een groenteschotel te maken.