 
            
                        Recept: Hertenlende met paddenstoelen, parmaham, pecannoten
- ca. 30 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 25 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- boter, om in te bakken
- 600 g hertenlende
- Peper en zout, gemalen
- 12 plakken parmaham
- 300 g paddenstoelen, gehakt
- 100 g pecannoten, gehakt
- 70 g cranberries, gehakt
- 1 ei, geklutst
 
                            Bereidingswijze
- 
            Stap 1De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen. 
- 
            Stap 2Wat boter in de pan smelten en de hertenlende aan alle kanten kort aanbakken. Op smaak brengen met peper en zout. 
- 
            Stap 3Een stuk folie op de werkbank leggen en de plakken parmaham hierop tegen elkaar leggen. 
- 
            Stap 4De paddenstoelen met de pecannoten en cranberries mengen en dit mengsel in een pan bakken zodat het vocht eruit gaat. Wanneer de substantie droog aanvoelt haal je de pan van het vuur. 
- 
            Stap 5Het paddenstoelenmengsel af laten koelen en verdelen over de parmaham. 
- 
            Stap 6De hertenlende op het paddenstoelenmengsel leggen. 
- 
            Stap 7De lende (met behulp van de folie) in de parmaham met paddenstoelenmengsel rollen. Dit 20 min. laten opstijven in de koelkast. 
- 
            Stap 8Het bladerdeeg direct op de bakplaat uitrollen met het meegerolde bakpapier. De hertenlende uit de folie halen en de lende in het bladerdeeg rollen. Strak oprollen, goed dichtvouwen en met de naad naar beneden op het bakpapier leggen. 
- 
            Stap 9Het deeg met ei bestrijken. 
- 
            Stap 10In het midden van de oven in ca. 30 min. gaar bakken. De kerntemperatuur moet 45-50⁰ C zijn. 
- 
            Stap 11De filet wellington na het bakken ca. 10 min. laten rusten. 
 
                 
                    		 
                    		 
                    		