Spelt

Recept: Gevlochten speltbrood

met aubergine en mozzarella
0 / 5
(0 Beoordelingen)
  • 15 - 25 min.
  • 220° C
  • 205° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten Gemaakt voor Tante Fanny door Rutger Bakt

  • 1 rol Tante Fanny Vers Speltpizzadeeg 400 g
  • 1 aubergine, in plakken van 1/2 cm. dik
  • 1 el Olijfolie
  • 150 g kaas, geraspt
  • 1 bol buffelmozzarella, in plakjes
  • 1 handje verse basilicum, gehakt
  • Zout en peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De aubergineplakken met wat zout bestrooien en een half uur laten 'zweten' in een vergiet. De aubergine goed droog deppen met keukenpapier en beide kanten met olijfolie bestrijken. Een grillpan verhitten en de aubergine aan beide kanten, in totaal ca. 5 min. grillen. De plakken laten afkoelen.

  2. Stap 2

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.

  3. Stap 3

    Het deeg met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen en snijd aan de lange kant om de 1,5 cm. in. 1/3 van de geraspte kaas verdelen over het deeg en de helft van de gegrilde aubergine erover verdelen. Deze stap nog een keer herhalen.

  4. Stap 4

    De mozzarella over de aubergine verdelen en met peper, zout en basilicum bestrooien. Het deeg over de vulling heen vlechten. Het gevlochten deeg met de overgebleven kaas bestrooien.

  5. Stap 5

    In het midden van de oven 15 - 25 min. goudbruin bakken.

Tipp

Tip: bekijk de bakvideo op het YouTube kanaal van Tante Fanny

Bron: Rutger Bakt voor Tante Fanny

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.