Pizzasnacks met gedroogde tomaten

Recept: Pizzasnacks met gedroogde tomaten

3 / 5
(1 Beoordeling)
vega logo
  • 25 - 30 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten voor 1 breekbrood

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
  • 250 g verse roomkaas
  • 1 el kappertjes, gehakt
  • 75 g gedroogde tomaten, in reepjes gesneden
  • 75 g zwarte olijven, ontpit, in ringetjes gesneden
  • 1 el verse salie, fijngesneden
  • 2 el verse peterselie, fijngesneden
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • Zout en peper gemalen
  • 50 kruidenboter, gesmolten
  • Een beetje bloem on te bestuiven
Pizzasnacks met gedroogde tomaten; stappenfoto

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 200 °C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct vanuit de koelkast verwerken.

  2. Stap 2

    Voor de vulling alle ingrediënten, behalve de kruidenboter en de bloem, vermengen en met peper en zout op smaak brengen.

  3. Stap 3

    Het deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen, bestuiven met bloem, omdraaien en het bakpapier eraf halen.

  4. Stap 4

    Het deeg met de vulling bestrijken en 2 cm. tot aan de rand vrijhouden.

  5. Stap 5

    Het deeg vanaf onderaan de deegrand oprollen, daarna de rol iedere 2 - 3 cm insnijden, de rol niet helemaal doorsnijden. Sla elk tweede stuk om naar de andere kant, zie stappenfoto.

  6. Stap 6

    Het breekbrood onderin de oven in 25 - 30 min. afbakken. Het deeg direct uit de oven met de kruidenboter bestrijken.

Tipp

Tip: het breekboord smaakt ook prima in de zomer als bijgerecht bij de barbecue of een picknick. Je kunt het ook met verse tomaten, feta of uien vullen.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.