Recept: Chili sin carne strudel met guacamole

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Beoordeling
  • 20-25 min.
  • 200 °C
  • 180 °C
  • ca. 40 min.

Ingrediënten voor 1 chili sin carne strudel:

  • 1 pak Tante Fanny Vers Filo- & Strudeldeeg 250 g
  • 65 g sojastukjes
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik (400 g) gehakte tomaten
  • 1 blik (300 g) mais, uitgelekt
  • 1 blik (200 g) bruine bonen, uitgelekt
  • naar smaak: 1 groene peper (vers), fijngehakt
  • 200 g geraspte cheddar of veganistisch alternatief
  • 1-2 porties guacemole
  • suiker
  • zout & peper
  • chilipeper, gemalen
  • olijfolie, om in te bakken en om mee in te smeren

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Doe de sojastukjes in een kom, giet de hete groentebouillon erbij en laat het 15 minuten rusten.

  2. Stap 2

    Fruit de ui en knoflook in een pan met olie. Druk het vocht uit de sojakorrels en bak 5 minuten mee. Voeg de tomaten, maïs, bonen en peper naar smaak toe en laat het 15 minuten sudderen. Breng op smaak met suiker, zout, peper en chili en laat tot gebruik uitlekken in een zeef.

  3. Stap 3

    Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en gebruik het deeg direct uit de koelkast.

  4. Stap 4

    Bestrijk 2 deegvellen dun met olie en leg op elkaar. Schep 1/5 van de vulling en 3 el kaas in het midden van het deeg, vouw de zijkanten naar binnen en rol als een strudel op. Herhaal het proces tot alle deegvellen op zijn en er 5 strudels zijn gevormd.

  5. Stap 5

    Leg de strudels tegen elkaar met de naadzijde naar beneden slakvormig in een ronde, ingevette ovenschaal (ca. ø 30 cm). Bestrijk het deegoppervlak dun met olie en bestrooi met de resterende kaas.

  6. Stap 6

    Zet de ovenschaal op de tweede rail van onderaf en bak de chili-sin-carne strudel in 20-25 minuten goudbruin.

  7. Stap 7

    Serveer nog warm met guacamole.

Tip

vleesliefhebbers kunnen ook 250 g gemengd gehakt gebruiken in plaats van sojastukjes en groentebouillon.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.