Pizza Twisters

Recept: Pizza Twisters

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • ca. 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
  • 4 el groene pesto genovese
  • 4 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 4 st zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • sesamzaadjes, om te bestrooien
  • 1 ei, geklutst, om te bestrijken

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.

  2. Stap 2

    Snijd het deeg in 2 gelijke stukken. Bestrijk 1 helft van het deeg met 2 el pesto, doe dit ook met de andere helft. Leg 1 heft apart.

  3. Stap 3

    Strooi de Parmezaanse kaas over de andere helft en verdeel hierover de tomaten en de pijnboompitten.

  4. Stap 4

    Leg de apart gehouden deeghelft met de ingesmeerde kant op de belegde helft en druk een beetje aan. Snijd deze nu in 4 banen. Neem de uiteinden tussen beiden duim en wijsvinger en draai tegenovergesteld van elkaar tot er een twister ontstaat.

  5. Stap 5

    Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk met het geklutste ei. Garneer met wat sesamzaad.

  6. Stap 6

    Onderin de oven in ca. 20 min. goudbruin bakken. Dek eventueel eerder af met aluminiumfolie als de kleur te donker wordt, en serveer.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.