Turkse pizza Tante Fanny

Turkse pizza

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 - 25 min.
  • 210° C
  • 200° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
  • 3 el Olijfolie
  • 250 g uien fijn gehakt
  • 500 rundergehakt of lamsgehakt
  • 3 el tomatenpuree
  • 10 cherry tomaten gehalveerd
  • 2 knoflookteentjes geperst
  • 1 tl kaneel
  • 1,5 tl gemalen komijn
  • 50 g pijnboompitten
  • 3 el koriander fijn gehakt
  • Zout en cayennepeper
  • Olie om te bestrijken

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 210° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen.

  2. Stap 2

    Ui aanfruiten in de olie en daarna het gehakt toevoegen.

  3. Stap 3

    Tomatenpuree en de tomaten toevoegen en met knoflook, kaneel, komijn, zout en peper op smaak brengen. Laat het 15 minuten doorbakken tot het al het vocht verdampt is.

  4. Stap 4

    Pijnboompitten toevoegen en het mengsel laten afkoelen.

  5. Stap 5

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en in 6 gelijke rechthoeken snijden. De deegranden omvouwen naar binnen en de uiteinden vastdrukken, zodat er een bootvorm ontstaat.

  6. Stap 6

    Vul het deeg met de vulling en bestrijk de deegrand met olijfolie.

  7. Stap 7

    Vouw wat aluminiumfolie om de bootjes heen, zodat de vorm niet uitzakt tijdens het bakken.

  8. Stap 8

    Bak de Turkse pizza's in 20 - 25 minuten goudbruin. Na het bakken met koriander bestrooien.

Tip

Tip: de saus kan gebruikt worden als basis voor een Italiaanse pastasaus.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.