kipspiesjes met sate maken

Recept: Kipsaté spiesjes

met pindasaus
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
2 Bewertungen

Leer hoe je eenvoudig kipsaté spiesjes maakt, een heerlijk gerecht dat zowel bij barbecues als familiediners goed in de smaak valt. Dit recept, met invloeden uit de Aziatische keuken, combineert de textuur van kip met de smaak van zelfgemaakte pindasaus. De kracht zit in de simpele ingrediënten en de makkelijke bereidingswijze. Of je nu veel ervaring hebt in de keuken of net begint met koken, dit recept helpt je om stap voor stap smaakvolle kipsaté spiesjes te maken. Een ideale manier om je kookkunsten te verbeteren en je geliefden te verrassen met een zelfgemaakt gerecht!

  • 20-25 minuten
  • 200 °C
  • 180 °C
  • ca. 25 minuten

Ingrediënten

voor 8 zelfgemaakte kipsaté spiesjes met pindasaus

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 400 g kipfilets, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 100 ml sojasaus
  • 2 tl honing
  • 1 tl gember, vers geraspt
  • 2 kleine teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ei, geklutst
  • 2 el gemengde sesam, om te bestrooien
  • 80 g pindakaas
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el Ahornsiroop
  • 8 houten prikkers

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat de houten spiesjes minimaal 30 minuten in koud water liggen om verbranden te voorkomen.

  2. Stap 2

    Meng 80 ml sojasaus met honing, geraspte gember, en de helft van de fijngehakte knoflook in een kom. Voeg de kipfiletblokjes toe aan deze marinade en laat het marineren.

  3. Stap 3

    Snijd het bladerdeeg in 8 gelijke stroken. Rijg de gemarineerde kipfiletblokjes afwisselend met de deegstrookjes op de vochtige houten spiesjes. Zorg voor voldoende ruimte tussen de kip en het deeg.

  4. Stap 4

    Leg de kipspiesjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met het geklutste ei en strooi er sesamzaadjes over.

  5. Stap 5

    Bak de kipsaté spiesjes 20-25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.

  6. Stap 6

    Voor de pindasaus, meng pindakaas met de resterende knoflook, 20 ml sojasaus, rijstazijn, ahornsiroop, en voeg 3-4 el water toe tot de saus de gewenste consistentie heeft.

  7. Stap 7

    Serveer de kipsaté spiesjes met de zelfgemaakte pindasaus. Voor een complete maaltijd, serveer met een frisse Aziatische salade.

Tip

Voor extra pit, voeg een theelepel sambal toe aan de pindasaus. Dit zorgt voor een heerlijk hete toevoeging die perfect past bij de zoete en zoute smaken van de saté en pindasaus.

 

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.