
Recept: Kipsaté spiesjes
De Aziatisch geïnspireerde stokjes kipsaté met ‘s werelds beste pindasaus moet je echt eens proberen. Een echte feelgoodmaaltijd!
- 20-25 minuten
- 200 °C
- 180 °C
- ca. 25 minuten
Ingrediënten voor 8 spiesjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 400 g kipfilets, in blokjes van 2 cm gesneden
- 100 ml sojasaus
- 2 tl honing
- 1 tl gember, vers geraspt
- 2 kleine teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ei, geklutst
- 2 el gemengde sesam, om te bestrooien
- 80 g pindakaas
- 2 el rijstazijn
- 2 el Ahornsiroop
- 8 houten prikkers

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 2
Meng 80 ml sojasaus, honing, gember en de helft van de knoflook en leg de kipfiletblokjes erin tot gebruik. Leg de houten spiesjes in koud water, zodat ze niet verbranden tijdens het bakken.
-
Stap 3
Rol het deeg uit en vouw het op als een boek. Snijd in de breedte in 8 stroken.
-
Stap 4
Prik elke deegstrook afwisselend met de gemarineerde kipfiletblokjes op een slangvormige manier op de houten spiesjes. Laat voldoende ruimte over tussen het deeg en het kip, zodat het deeg goed kan bakken. Leg ze op een bakplaat bedekt met het bakpapier. Bestrijk met geklopt ei en bestrooi met sesam.
-
Stap 5
Bak in de oven op de middelste rail gedurende 20-25 minuten goudbruin.
-
Stap 6
Roer ondertussen pindakaas met resterende knoflook en 20 ml (2 el) sojasaus, rijstazijn, ahornsiroop en 3-4 el water tot een gladde massa.
-
Stap 7
Serveer de spiesjes met de pindasaus en serveer naar wens een Aziatische salade.
Liever wat pittiger? Voeg een theelepel sambal toe aan de pindasaus en roer goed door.