Vegan necatarine galette met ijs - Tante Fanny

Recept: Nectarine galette

met ijs
1 / 5
(1 Beoordeling)
vegan label
  • 35 - 40 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 1 galette:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen.

  3. Stap 3

    Abrikozenjam over de deegbodem verdelen, hierbij een rand van ca. 3 cm rondom vrijhouden. Met amandelen bestrooien en de nectarines in een cirkel erover leggen.

  4. Stap 4

    Deegrand over de vulling heenslaan en met water bestrijken. Rand met rietsuiker bestrooien.

  5. Stap 5

    Galette onderin de oven in 35 - 40 min. bakken. Voor het serveren 3 bolletjes ijs op de galette leggen.

Tipp

De taart is ook heel lekker met bijvoorbeeld pruimen.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.