Recept -Briouats - Tante Fanny

Marokkaanse briouats

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
2 Bewertungen

Marokko maakt indruk met zijn culinaire diversiteit, die vooral wordt gekenmerkt door verschillende kruiden. Om de Marokkaanse keuken op je bord te krijgen, moet je zeker deze knapperige briouats proberen, gevuld met lamsgehakt, schapenkaas en munt.

  • ca. 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 12 stuks:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 100 g lams- of rundergehakt
  • 50 g feta, verkruimeld
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1/2 bosje munt en/of peterselie, fijngehakt
  • 2 tl van elk citroenrasp en -sap
  • 1 el olie
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • Zout en peper gemalen
  • 1 ei, losgeklopt om te bestrijken
  • 1 el zwart komijnzaad ter garnering

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Gehakt met feta, ui, knoflook, kruiden, citroenrasp en sap en olie mengen. Kruiden met komijn, zout en peper.

  3. Stap 3

    Deeg direct met het meegerolde bakpapier uitrollen op de bakplaat en in 12 gelijke vierkanten snijden.

  4. Stap 4

    Schep 1 eetlepel van de vulling in het midden van elk stuk deeg. Bestrijk de randen met ei en maak er een driehoek van. De randen goed aandrukken met een vork.

  5. Stap 5

    Bestrijk het oppervlak van het deeg met ei en strooi er komijnzaad over.

  6. Stap 6

    In het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.