Mini pies

Recept: Mini pies

met Belgisch stoofvlees
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
  • 35 - 45 min.
  • 200° C
  • 190° C
  • ca. 45 min.

Ingrediënten Bron: Rutger Bakt voor Tante Fanny

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 1 ei losgeklopt
  • boter, om in te vetten
  • Voor het stoofvlees:

    • 1 kg runderriblappen, in stukje gesneden
    • 3 el bloem
    • Zout en peper gemalen
    • 50 g boter
    • 2 uien, in stukjes gesneden
    • 2 tenen knoflook, gesnipperd
    • 1-2 flesjes, (Belgisch) donker bier
    • 2 laurierblaadjes
    • 6 takjes verse tijm
    • 2 witte boterhammen
    • 2 el mosterd

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De stukjes riblap mengen met de bloem en wat peper en zout. De helft van de boter verhitten in een braadpan en de stukjes vlees in 10-15 min. op hoog vuur goudbruin bakken.

  2. Stap 2

    Het vlees uit de pan halen en de andere helft van de boter in de pan verhitten. De ui en knoflook enkele minuten bakken. Het vlees eraan toevoegen en het bier eroverheen schenken totdat alles net onderstaat. Het geheel aan de kook brengen en de laurier en tijm toevoegen.

  3. Stap 3

    De boterhammen met mosterd besmeren en deze er bovenop leggen. Het vlees zo'n 3-4 uur zachtjes laten pruttelen en af en toe goed doorroeren. Met peper en zout op smaak brengen. De tijm en de laurierblaadjes verwijderen en het stoofvlees helemaal af laten koelen.

  4. Stap 4

    Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast halen. De vormpjes invetten met boter en bekleden met bladerdeeg (snijdt het deeg in de vierkantjes, die passend zijn voor de vorm). De afgekoelde vulling verdelen over de deegbakjes.

  5. Stap 5

    De bovenkant van het deeg nat maken met water en de mini-pies bedekken met een uitgestoken rondje bladerdeeg. De zijkanten goed aandrukken met een vork en het deeg bestrijken met losgeklopt ei. Maak een klein gaatje in het midden, zodat er lucht kan ontsnappen.
    (het deeg wat overblijft uitrollen om nog een rondje te maken voor de bovenkant).

  6. Stap 6

    In het midden van de oven in 35 - 45 min. goudbruin bakken.

Tip

Tip: de boterhammen en de bloem zorgen ervoor dat de vulling niet te vochtig wordt.

Bron: Rutger Bakt voor Tante Fanny

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.