Mini quiches van bladerdeeg met verse kruiden - Tante Fanny

Mini quiches van bladerdeeg met voorjaarskruiden

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.9 / 5
9 Bewertungen

In muffin bakvormpjes kun je ook prima hartige mini bladerdeeg quiches bakken. Met voorjaarskruiden en ham smaken deze knapperige mini quiches zeker heel erg lekker.

  • 15 - 20 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 12 Muffins

  • 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
  • 125 ml slagroom, ongezoet
  • 3 eieren
  • 1 bosje diverse kruiden (bv: bieslook, peterselie, tijm, rozemarijn), fijngehakt
  • 200 g ham, in blokjes gesneden
  • 3 lente uitjes, in fijne ringen gesneden
  • Zout en peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en verwerk het deeg volgens de instructie op de verpakking.

  2. Stap 2

    Slagroom met eieren en kruiden mengen en op smaak brengen met peper en zout.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen. Deeg twee keer in de lengte en drie keer in de breedte snijden zodat er 12 vierkantjes ontstaan.

  4. Stap 4

    Deeg over de ingevette vormpjes verdelen en licht aandrukken. Vullen met hamblokjes en het room mengsel.

  5. Stap 5

    Muffins onderin de oven in 15 - 20 min. afbakken.

Tip

Liever vegetarisch? Vervang de ham door bijvoorbeeld de speckjes van de Vegetarisch slager.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.