 
            
                Olijvenpretzels
0 Bewertungen
        		
                 
            - 220° C, ca. 25 min.
- 200° C
- ca. 45 min.
Ingrediënten:
Deze recepten zijn door Foodies ter beschikking gesteld.
voor ca. 12 stuks:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 200 g zwarte olijven zonder pit
- 1 el olijfolie
- zout en peper
- 1 eidooier
- 1 el melk
- Grof zeezout
- Bakpapier
                                    Gemaakt met                                
                                 
                            Bereidingswijze
- 
            Stap 1Giet de olijven af en laat ze uitlekken. Hak de olijven zeer fijn en meng er de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor. 
- 
            Stap 2Rol het bladerdeeg uit en besmeer het dun met het olijvenmengsel. Snijd het deeg in repen van ca. 5 cm bij 24 cm. Rol de repen voorzichtig op tot dunne rolletjes en vorm er op een met bakpapier beklede bakplaat pretzels van. 
- 
            Stap 3Meng de eidooier met de melk en besmeer de pretzels met dit mengsel. Bestrooi met grof zeezout en bak de pretzels in ca. 25 minuten goudbruin in de oven. 
 
                 
                    			     
                    		 
                    		