Bladerdeeg kerstboompjes met zalm - Tante Fanny vers bladerdeeg

Recept: Bladerdeeg kerstboompjes

met gerookte zalm
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • ca. 20 min
  • 220 °C
  • 200 °C
  • ca. 30 min

Ingrediënten voor 12 kerstboompjes:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de spiesjes in koud water zodat ze later tijdens het bakken niet verbranden.

  2. Stap 2

    Rol het deeg met het opgerolde bakpapier direct uit op een bakplaat en smeer het deeg in met roomkaas, beleg met gerookte zalm breng op smaak met peper en zout.

  3. Stap 3

    Het deeg in de lengte in 12 gelijke stroken snijden.

  4. Stap 4

    Iedere deegstrook slangvormig op de prikker steken, zodat je de vorm van een kerstboom krijgt. Verdeel ze, met voldoende afstand, over het bakpapier en smeer ze in met ei en bestrooi ze met de gehakte pistache.

  5. Stap 5

    De kerstboompjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin bakken.

Tip

serveer met een dip van honing met mosterd of dip met dille.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.