bladerdeeg kerstboompjes met gerookte zalm en roomkaas

Recept: Bladerdeeg kerstboompjes

met gerookte zalm
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
4 Bewertungen

Ben je op zoek naar een feestelijk en origineel hapje voor de kerstdagen? Probeer dan deze heerlijke bladerdeeg kerstboompjes met gerookte zalm. Deze smaakvolle kerstboompjes zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook nog een super lekker! De combinatie van het knapperige bladerdeeg met de zachte roomkaas en de smaak van gerookte zalm is verrukkelijk. Dit gerookte zalm met bladerdeeg en roomkaas recept is eenvoudig te bereiden en zorgt gegarandeerd voor enthousiaste reacties bij uw gasten. Perfect voor een kerstborrel of als voorgerecht tijdens het kerstdiner. Laten we beginnen met het bereiden van deze feestelijke bladerdeeg kerstboompjes!

  • ca. 20 min
  • 220 °C
  • 200 °C
  • ca. 30 min

Ingrediënten voor 12 bladerdeeg met gerookte zalm en roomkaas kerstboompjes:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de spiesjes in koud water zodat ze later tijdens het bakken niet verbranden.

  2. Stap 2

    Rol het deeg met het opgerolde bakpapier direct uit op een bakplaat en smeer het deeg in met roomkaas, beleg met gerookte zalm breng op smaak met peper en zout.

  3. Stap 3

    Het deeg in de lengte in 12 gelijke stroken snijden.

  4. Stap 4

    Iedere deegstrook slangvormig op de prikker steken, zodat je de vorm van een kerstboom krijgt. Verdeel ze, met voldoende afstand, over het bakpapier en smeer ze in met ei en bestrooi ze met de gehakte pistache.

  5. Stap 5

    De bladerdeeg kerstboompjes met gerookte zalm en roomkaas in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin bakken.

Tip

Serveer de kerstboompjes van bladerdeeg en zalm met een dip van honing en mosterd of een dilledip voor extra smaak.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.