Bladerdeeg appelringen

Recept: bladerdeeg appelringen

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4 / 5
1 Bewertung
  • ca. 15 minuten
  • 190 °C
  • 170 °C
  • ca. 15 minuten

Ingrediënten voor 12 bladerdeeg appelringen:

Naar eigen smaak

  • vanille-ijs
  • chocoladesaus
  • karamelsaus
  • krokante nougat

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 190 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Stap 2

    Klokhuis verwijderen en de appel in schijven van 0,5 cm dik snijden. Appelringen met een halve citroen inwrijven, zodat de appel niet snel bruin wordt.

  3. Stap 3

    Rol het deeg uit en snijd het deeg in de lengte in 2 cm brede stroken.

  4. Stap 4

    Omwikkel de appel met het deeg.

  5. Stap 5

    Bak de appelschijven op de middelste rail gedurende 15 min. goudbruin. Na het bakken met poedersuiker bestrooien en nog warm serveren met vanille-ijs, chocoladesaus en karamelsaus en bestrooien met krokante nougat.

Tip

 

 

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.