Recept: bladerdeeg appelringen
1 Bewertung
- ca. 15 minuten
- 190 °C
- 170 °C
- ca. 15 minuten
Ingrediënten voor 12 bladerdeeg appelringen:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 2 grote appels
- 1/2 citroen
Naar eigen smaak
- vanille-ijs
- chocoladesaus
- karamelsaus
- krokante nougat
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 2
Klokhuis verwijderen en de appel in schijven van 0,5 cm dik snijden. Appelringen met een halve citroen inwrijven, zodat de appel niet snel bruin wordt.
-
Stap 3
Rol het deeg uit en snijd het deeg in de lengte in 2 cm brede stroken.
-
Stap 4
Omwikkel de appel met het deeg.
-
Stap 5
Bak de appelschijven op de middelste rail gedurende 15 min. goudbruin. Na het bakken met poedersuiker bestrooien en nog warm serveren met vanille-ijs, chocoladesaus en karamelsaus en bestrooien met krokante nougat.
Tip