Appelflap Tante Fanny

Recept: Appelflappen

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3.3 / 5
16 Bewertungen
vegetarisch recept

Heb jij iets te vieren? Of heb je gewoon zin om iets te bakken met bladerdeeg? Dan is dit recept: appelflappen bakken iets voor jou! Zelf appelflappen maken, is dat niet moeilijk? Zeker niet! En wij hebben het nog makkelijker voor je gemaakt met dit heerlijke appelflappen recept! Lees snel meer over hoe jij de lekkerste appelflapjes zelf kunt maken:

Eenvoudig de lekkerste bladerdeeg appelflappen bakken

Houd jij ook van lekkere verse appelflappen, maar vind je het ook altijd zo’n gedoe om ze te maken? De plakjes bladerdeeg uit de vriezer blijven altijd aan elkaar zitten en tijdens het maken van je appelflapjes scheurt het deeg al snel. Herken je dit probleem? Dan hebben we een tip: gebruik het verse bladerdeeg van Tante Fanny! Dit is vers en eenvoudig te gebruiken voor elk appelflappen recept. Het is al opgerold op het bakpapier, zodat het niet aan elkaar kleeft en het rolt makkelijk uit. Daarna beleg je het appelflappen bladerdeeg met je appelmengsel (gevuld met wat jij lekker vindt) en vouw je het deeg tot driehoekjes. Het deeg scheurt gegarandeerd niet als je dit doet. Zo kun jij op een gemakkelijke manier zelf appelflappen bakken, die net zo lekker zijn als die uit de winkel of bakkerij.

Appelflappen recept: voor welke gelegenheden?

Bij feestelijke gelegenheden zoals oud & nieuw, of wanneer je visite krijgt, is er natuurlijk niets leuker dan appelflappen bakken, zodat je je bezoek iets lekkers kunt geven. Maar als je het doet, moet je het wel goed doen. Het appelflappen recept hieronder is de perfecte basis om heerlijke appelflappen te bakken voor jou en je gezelschap. Behalve oud & nieuw kan dit appelflappen recept ook worden gemaakt voor sinterklaas, kerst en elke andere gelegenheid! Appelflappen bakken is ook altijd een leuk idee voor een kinderfeestje! Want wie houdt er nu niet van appelflappen (bakken)? Kinderen kunnen kleine of grote appelflapjes maken en nadat ze in de oven zijn geweest, lekker opsmikkelen!

Je kunt standaard appelflappen bladerdeeg uit de vriezer gebruiken, maar dat kan ook beter! Gebruik bijvoorbeeld het verse bladerdeeg voor appelflappen van Tante Fanny!

Lees snel verder voor ons heerlijke appelflappen recept!

 • 12 - 15 min.
 • 220° C
 • 210° C
 • ca. 15 - 20 min.

Ingrediënten:

voor 12 appelflapjes:

Bereidingswijze

 1. Stap 1

  Verwarm de oven voor op 220° C en haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor gebruik uit de koelkast.

 2. Stap 2

  Rol het deeg uit op het bakpapier en leg het op de bakplaat. Snijd het deeg in de lengte door en vervolgens in de breedte, elk stuk 12 cm, zo krijg je 6 gelijke vierkanten en houd je een restje deeg over.

 3. Stap 3

  Meng de appels, de rozijnen, de suiker, de rum, het citroensap en de kaneel met elkaar.

 4. Stap 4

  Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei.

 5. Stap 5

  Schep wat van het appelmengsel in het midden van het deeg.

 6. Stap 6

  Vouw de vierkanten in een driehoek en druk de randen goed aan met een vork.

 7. Stap 7

  Bestrijk de driehoeken nu met ei.

 8. Stap 8

  Bak ze in het midden van de oven in ca. 12 - 15 min. goudbruin.

Tip

Tip: de deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.