Appelflap Tante Fanny

Appelflap

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
2.7 / 5
6 Beoordelingen
  • 12 - 15 min.
  • 220° C
  • 210° C
  • ca. 15 - 20 min.

Ingrediënten:

voor 12 appelflapjes:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C en haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor gebruik uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Rol het deeg uit op het bakpapier en leg het op de bakplaat. Snijd het deeg in de lengte door en vervolgens in de breedte, elk stuk 12 cm, zo krijg je 6 gelijke vierkanten en houd je een restje deeg over.

  3. Stap 3

    Meng de appels, de rozijnen, de suiker, de rum, het citroensap en de kaneel met elkaar.

  4. Stap 4

    Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei.

  5. Stap 5

    Schep wat van het appelmengsel in het midden van het deeg.

  6. Stap 6

    Vouw de vierkanten in een driehoek en druk de randen goed aan met een vork.

  7. Stap 7

    Bestrijk de driehoeken nu met ei.

  8. Stap 8

    Bak ze in het midden van de oven in ca. 12 - 15 min. goudbruin.

Tipp

Tip: de deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.