Appeltaart Tante Fanny

Recept: Appeltaart

met honingnoten
5 / 5
(4 Beoordelingen)
  • ca. 45 min.
  • 180⁰ C
  • 170⁰ C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 1 taartvorm Ø 20 cm:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 3 appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 tl maizena
  • 4 el appelmoes
  • 1 tl kaneel
  • 2 el rozijnen
  • 150 g gemengde noten, bijvoorbeeld walnoten, paranoten, hazelnoten
  • 2 el honing
  • 1 el boter, om in te vetten

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 180⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Het deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.

  3. Stap 3

    De appelblokjes op een bakplaat leggen en ca. 5 min. in de oven bakken, zodat het vocht eruit gaat. De appelblokjes laten afkoelen.

  4. Stap 4

    De appelblokjes met de maïzena, appelmoes, kaneel en rozijnen doorroeren.

  5. Stap 5

    De bakvorm met het appelmengsel vullen en licht aandrukken.

  6. Stap 6

    De taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin bakken.

  7. Stap 7

    Bak de noten in een koekenpan als de taart bijna klaar is. Voeg de honing toe wanneer de noten licht beginnen te kleuren.

  8. Stap 8

    De notenmix over de gebakken taart verdelen en laten afkoelen.

Tipp

Tip: serveer de taart lauwwarm met een bolletje vanille-ijs.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.