Appeltaart Tante Fanny

Recept: Appeltaart

met honingnoten
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.4 / 5
5 Beoordelingen
  • ca. 45 min.
  • 180⁰ C
  • 170⁰ C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 1 taartvorm Ø 20 cm:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 3 appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 tl maizena
  • 4 el appelmoes
  • 1 tl kaneel
  • 2 el rozijnen
  • 150 g gemengde noten, bijvoorbeeld walnoten, paranoten, hazelnoten
  • 2 el honing
  • 1 el boter, om in te vetten

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 180⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Het deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.

  3. Stap 3

    De appelblokjes op een bakplaat leggen en ca. 5 min. in de oven bakken, zodat het vocht eruit gaat. De appelblokjes laten afkoelen.

  4. Stap 4

    De appelblokjes met de maïzena, appelmoes, kaneel en rozijnen doorroeren.

  5. Stap 5

    De bakvorm met het appelmengsel vullen en licht aandrukken.

  6. Stap 6

    De taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin bakken.

  7. Stap 7

    Bak de noten in een koekenpan als de taart bijna klaar is. Voeg de honing toe wanneer de noten licht beginnen te kleuren.

  8. Stap 8

    De notenmix over de gebakken taart verdelen en laten afkoelen.

Tipp

Tip: serveer de taart lauwwarm met een bolletje vanille-ijs.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.