Pizza met boerenkool, aubergine en geitenkaas

Recept: Pizza met boerenkoolpesto, aubergine en geitenkaas

0 / 5
(0 Beoordelingen)
  • ca. 18 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Bron: De Hippe Vegetariër

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
  • 2 aubergines, in plakjes gesneden
  • 75 g verse zachte geitenkaas
  • 1 handje pijnboompitten
  • Voor de pesto

    • 150 g boerenkool
    • 50 g walnoten
    • 60 ml Olijfolie
    • 1 citroen, het sap
    • 1 teentje knoflook
    • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen.

  2. Stap 2

    Bak het uitgerolde deeg voor 8 minuten tot de randjes iets bruin beginnen te kleuren en laat afkoelen.

  3. Stap 3

    Maak de pesto door alle ingrediënten bij elkaar te gooien in een blender en te malen tot het een pesto-substantie heeft. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  4. Stap 4

    Gril de plakken aubergine onder de gril in de oven of in een pan tot ze goudbruin kleuren.

  5. Stap 5

    Besmeer het pizzadeeg gelijkmatig met de boerenkool-pesto. Verdeel daarna de aubergine plakken erover, kruimel de geitenkaas eroverheen en maak af met pijnboompitten.

  6. Stap 6

    Bak de pizza in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.