Recept: Kaasvlinders met rode pesto gemaakt met vers bladerdeeg op rol - Tante Fanny

Recept: kaasvlinders van bladerdeeg

met pesto
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.8 / 5
16 Bewertungen
  • ca. 15 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten Voor 14 kaasvlinders:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen met de smalle kant naar boven. Bestrijk het deeg met pesto.

  3. Stap 3

    Verdeel de plakjes ontbijtspek over de pesto, strooi de pijnboompitten erover en daarna de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Stap 4

    Rol het deeg vanaf beiden kanten naar het midden, zodat er 2 opgerolde kanten ontstaan die elkaar in het midden raken als een vlindervorm.

  5. Stap 5

    Snijd het deeg van boven naar beneden in 14 stukjes van ca. 2 cm.

  6. Stap 6

    Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat iets uit elkaar.

  7. Stap 7

    Vlinders in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin afbakken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.