Kerstkrans
- ca. 25 Min.
- 180°C
- 170°C
- ca. 20 Min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 150 g ongezouten amandelen, fijngemalen
- 150 g poedersuiker
- Rasp van een 1/2 citroen
- 1 ei
- 1 tl kaneel
- 1 eigeel
Bereidingswijze
-
Stap 1
Voor de amandelspijs de poedersuiker, de fijn gemalen amandelen, het ei, citroensap/ rasp en het kaneel tot een gladde massa mixen.
-
Stap 2
De amandelspijs tot een gladde rol vormen en in vershoudfolie rollen. Leg deze rol voor ca. 1 uur in de koelkast.
-
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180° C. Bereid het deeg voor volgens de aanwijzing op de verpakking.
-
Stap 4
Rol het deeg uit op het bakpapier en snij in de lengte een strook van ca. 3 cm breed af. Deze is te gebruiken om decoratie uit te steken. Leg de amandelspijsrol op het deeg en rol het deeg er omheen. Je kunt hem nu naar eigen wens vormen. (rond of recht)
-
Stap 5
Steek vormpjes uit het deeg (bv. sterren of blaadjes) en leg deze op de vorm.
-
Stap 6
Leg de kerstkrans met de naad naar beneden met het bakpapier op een bakplaat.
-
Stap 7
Smeer de kerstkrans met eigeel.
-
Stap 8
De biggareuax of kersen na het bakken op de kerstkrans leggen.
Tip: de amandelspijs kan ook vervangen worden door kant en klaar amandelspijs.